Pfeifer

Twee gezagvoerders in Auckland

Vandaag op de agenda: Papeete->Auckland (6u10) en erna de terugvlucht. Auckland->Papeete (4u10).
Op de luchthaven van Auckland (NZAA/AKL) had ik met Patrick Pfeifer afgesproken, die net geland was van Brisbane!

Jan en Patrick in A340

Patrick (Amerikaan) is een collega boordcommandant (op B737 bij Qantas) die ik in 1993 leren kennen heb op de vliegschool in Scottsdale, Arizona. Zijn vrouw Jenny is Nieuw-Zeelandse en ze hebben 2 kinderen.

Op vakantie bij de Kiwi's in Nieuw-Zeeland

Rita & Pierre waren een dag eerder al vertrokken met Air New Zealand vanuit Tahiti richting Auckland. Zaterdagochtend was het onze beurt (met Air Tahiti Nui)... voor een weekje "vakantie" in het noordereiland van Nieuw-Zeeland.

DAG 1: AUCKLAND

Na aankomst ('s morgens), huurauto oppikken bij Hertz (via Walter Mensaert) en dan richting hotel waar oma en opa ons opwachtten.
's Middags konden we moeilijk anders dan in The Occidental, het Belgian Beer Café op Vulcan Lane, gaan eten. En daarna was het snel nog wat warme kledij gaan kopen voor de kinderen want 15°C is toch zeer fris voor hen/ons...DAG 2 & 3: ROTORUA & WAI-O-TAPU

Na een korte stop bij mede-blogster Nathalie Koopman en een 3 uur durende reis in de auto, waren we dan eindelijk in de stad Rotorua ("geiserland"). Je ziet en riekt onmiddellijk de geothermische activiteit van dit gebied in de vorm van hete bronnen die een doordringende zwavellucht (rotte eieren) verspreiden.

Volgende dag hadden we een druk programma.. 's morgens (10u15) langs de Lady Knoxgeiser in Wai-O-Tapu, om 13u naar de Agrodome voor een rondleiding en schapenshow op de boerderij.'s Avonds was er een Moari-spektakel voorzien in 't hotel.DAG 4: OTOROHANGA & WAITOMO

Voor het vertrek nog snel even langs de Rotorua Gondola en Skyline Luge (een soort van bobslee track) voor wat 'amusement'.

Daarna was het met de auto richting het Kiwi-huis in Otorohanga en vervolgens de Waitomo gloeiworm grotten. Voor het Black Water Rafting was het nét iets te fris (10°C) voor ons... ;-)

Tegen de avond nog snel richting Hamilton op zoek naar een hotel...

DAG 5: HAMILTON

Vandaag was het 'rustdag'... In de voormiddag langs de Hamilton Zoo.
's Middags gegeten in Le Dôme, een ander Belgian Beer Café in Nieuw-Zeeland.
In de namiddag enkele winkeltjes bezocht in en rond Victoria Street & Centre Place.DAG 6 & 7: AUCKLAND

Vandaag moesten oma & opa al terug vertrekken met Air New Zealand. Wij zijn nog een extra dag gebleven, en bij Patrick & Jenny Pfeifer op Waiheke eiland op bezoek geweest.Morgen vertrekken ook wij weer richting Tahiti, en dan landen we weer vóór dat we opgestegen zijn (in lokale tijd)...

Hiking in Auckland

Gisteren op excursie geweest in Auckland, NZ met Sylvia Bechza (PNC), Patrick Pfeifer, zijn moeder en stiefvader (Jim "Goldsteen"). Deze laatsten wonen in Spanje en zijn hier enkele weken op verlof.

We zijn gaan "hiken" (wandelen) in het Waitakere park (Auckland City Walk) ten westen van Auckland.

's Middags zijn we gaan eten in BeesOnline, waar men bijen kweekt en allerlei honing produkten maakt en verkoopt.

Tot slot zijn we nog even langs het 60km zwarte strand van Muriwai geweest.

Moest het iets beter weer zijn, is dit wel dé spot om een namiddagje te relaxen (BBQ, beachvolley) op amper 1 uurtje rijden van Auckland. Next time...

Auckland (deel 2)

Vrijdagnamiddag zouden Carl en Els terug richting België vertrekken. Dus bleef er nog even tijd om snel langs de Ellerslie International Flower Show te gaan.
Alleen... zijn we wegens tijdsgebrek (verkeerd gereden, verkeerd aangeduid, verkeerd geparkeerd, nog een bus te nemen, edm.) niet veel verder dan de ingang geraakt.

Ellerslie International Flower Show

Dan maar op tijd naar de luchthaven (via Kuala Lumpur met Malaysia Airlines naar London), om rustig nog iets te eten en afscheid te nemen.

Sara wou absoluut toch naar de bloemen gaan kijken, en dus zijn we in de namiddag (onder ons) er nog naartoe geweest. Bloemen hebben we wel niet veel gezien, het waren vooral kraampjes die vanalles voor de tuin verkochten.


Het was leuk wandelen in de Botanische tuinen van Manurewa, Auckland.

Zaterdag zijn we even langs onze vrienden Jenny & Patrick Pfeifer geweest op Waihiki eiland, 35 minuutjes met een Fuller-ferry vanuit Auckland. Vermits het de ganse dag regende, hebben we samen iets gegeten en zijn we in hun nieuw huis gebleven.


Patrick (Amerikaan) is een collega piloot (B737 bij Qantas) die ik in 1993 leren kennen heb op de vliegschool in Scottsdale, Arizona. Zijn (zwangere) vrouw Jenny is van Nieuw-Zeeland.

Vroeger woonden zij in Aspen, Colorado, waar we ook enkele keren op bezoek geweest zijn... om te gaan skiën natuurlijk. Trouwens... de grootvader van Patrick, Friedl Pfeifer, oorsponkelijk van St. Anton (Oostenrijk, Tirol), lag na WOII aan de basis van het ganse ski-gebeuren in Aspen!