België

Wonen buiten de EU en terugbetaling BTW voor expats

Wie in het buitenland woont (buiten de EU) en in Europa aankopen doet (bv. tijdens een vakantie of kort verblijf), kan, in bepaalde gevallen, de BTW terugvorderen op de goederen die zijn aangekocht én uitgevoerd naar een niet EU-land.

Voor aankopen in België, met een BTW-tarief van 21% (voor de meest courante goederen) en export naar Dubai, kunnen wij dus ongeveer 1/5de terugkrijgen! 

Laatste A319CJ trip naar o.a. Brussel

Na enkele dagen in midden- en Noord-Afrika rondgevlogen te hebben met een VIP-klant, besliste deze (onverwacht) om enkele dagen naar Brussel te gaan. Perfect! ;-)

Voor het eerst sinds het Sabena-faillissement (16 jaar geleden!), landde ik terug eens in EBBR/BRU, op de landingsbaan 25R.

Na 3 dagen en 2 nachten in België, was het tijd om terug te vertrekken met de ganse crew (en passagiers) richting nieuwe bestemmingen.

A319CJ crew

Een laatste afscheidsfoto met de ouders ;-)

UPDATE : Uiteindelijk bleek dit echter mijn allerlaatste trip te zijn op de A319CJ (want ik mag/moet naar de A380 verhuizen), wat deze 'tussenstop' natuurlijk EXTRA "speciaal" maakte!

Emirates vliegt vanaf vandaag rechtstreeks tussen Brussel en Dubai

Hello Belgium!

Emirates 'Hello Belgium'

Deze nieuwe dagelijkse vlucht vertrekt 's morgens (7u50) in Dubai, landt om 13u15 in Brussel en vertrekt terug om 14u45, met aankomst om 23u25 in Dubai.

Vier keer per week (dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag) wordt er een B777-200LR ingezet, de andere dagen een B777-300ER. UPDATE (08/09/2014) : Vanaf februari 2015 zal er elke dag een grotere B777-300 worden ingezet.

Hello Belgium by Emirates

Bij aankomst op de luchthaven van Brussel zorgde de brandweer voor een feestelijk ontvangst.

Ontvangst Emirates met waterkanon

Karin Logist maakte deze foto vanop de luchthaven :

En bij elke nieuwkomer op de Brusselse luchthaven hoort natuurlijk een (Belgisch) "feestje"!

Madness op Suikerrock

Toch nog enkele dagen kunnen meepikken (en meegenieten) van Suikerrock, met als top-of-the-bill natuurlijk Simple Minds, maar vooral Madness!

Tussendoor nog een interview weggeven voor de RTBF.

Backstage meet & greet met Madness!

Backstage meet & greet met Madness

It must be love, love, love...

Madness op Suikerrock

Frontstage tijdens het optreden van Madness

Frontstage tijdens Madness

Deze 28ste editie was mijn 25ste keer dat ik aan het succes van Suikerrock meewerk