Op vakantie bij de Kiwi's in Nieuw-Zeeland

Door Jan Ottenbourg

Rita & Pierre waren een dag eerder al vertrokken met Air New Zealand vanuit Tahiti richting Auckland. Zaterdagochtend was het onze beurt (met Air Tahiti Nui)... voor een weekje "vakantie" in het noordereiland van Nieuw-Zeeland.

DAG 1: AUCKLAND

Na aankomst ('s morgens), huurauto oppikken bij Hertz (via Walter Mensaert) en dan richting hotel waar oma en opa ons opwachtten.
's Middags konden we moeilijk anders dan in The Occidental, het Belgian Beer Café op Vulcan Lane, gaan eten. En daarna was het snel nog wat warme kledij gaan kopen voor de kinderen want 15°C is toch zeer fris voor hen/ons...DAG 2 & 3: ROTORUA & WAI-O-TAPU

Na een korte stop bij mede-blogster Nathalie Koopman en een 3 uur durende reis in de auto, waren we dan eindelijk in de stad Rotorua ("geiserland"). Je ziet en riekt onmiddellijk de geothermische activiteit van dit gebied in de vorm van hete bronnen die een doordringende zwavellucht (rotte eieren) verspreiden.

Volgende dag hadden we een druk programma.. 's morgens (10u15) langs de Lady Knoxgeiser in Wai-O-Tapu, om 13u naar de Agrodome voor een rondleiding en schapenshow op de boerderij.'s Avonds was er een Moari-spektakel voorzien in 't hotel.DAG 4: OTOROHANGA & WAITOMO

Voor het vertrek nog snel even langs de Rotorua Gondola en Skyline Luge (een soort van bobslee track) voor wat 'amusement'.

Daarna was het met de auto richting het Kiwi-huis in Otorohanga en vervolgens de Waitomo gloeiworm grotten. Voor het Black Water Rafting was het nét iets te fris (10°C) voor ons... ;-)

Tegen de avond nog snel richting Hamilton op zoek naar een hotel...

DAG 5: HAMILTON

Vandaag was het 'rustdag'... In de voormiddag langs de Hamilton Zoo.
's Middags gegeten in Le Dôme, een ander Belgian Beer Café in Nieuw-Zeeland.
In de namiddag enkele winkeltjes bezocht in en rond Victoria Street & Centre Place.DAG 6 & 7: AUCKLAND

Vandaag moesten oma & opa al terug vertrekken met Air New Zealand. Wij zijn nog een extra dag gebleven, en bij Patrick & Jenny Pfeifer op Waiheke eiland op bezoek geweest.Morgen vertrekken ook wij weer richting Tahiti, en dan landen we weer vóór dat we opgestegen zijn (in lokale tijd)...

4 comments

By Jan Ottenbourg (niet gecontroleerd)
6 jaren 34 weken ago

@Geert: Je zoekt toch enkele

@Geert: Je zoekt toch enkele vrouwelijke atleten.Of ben je aan 't polsen voor een mannelijke bobslee-ploeg voor de Olympische winterspelen in 2014?

By Geert Gitaar (niet gecontroleerd)
6 jaren 34 weken ago

Day 4 is waar ik zat op te wachten,

Day 4 is waar ik zat op te wachten, Jeanke ! Aanstormend bobsleetalent !!!!!!!!!!!

By Natje (niet gecontroleerd)
6 jaren 36 weken ago

Hallo Kristel! Ohhhhhhh nu ben ik

Hallo Kristel! Ohhhhhhh nu ben ik jalours... daar wil ik zo graag naar toe, New-Zealand! Mooie foto's! Natje xxx

By Kasaka (niet gecontroleerd)
6 jaren 36 weken ago

Klinkt als een heerlijke vakantie!

Klinkt als een heerlijke vakantie! Leuke foto's weer. Goede reis terug!