Belgian Beer Café

Op vakantie bij de Kiwi's in Nieuw-Zeeland

Rita & Pierre waren een dag eerder al vertrokken met Air New Zealand vanuit Tahiti richting Auckland. Zaterdagochtend was het onze beurt (met Air Tahiti Nui)... voor een weekje "vakantie" in het noordereiland van Nieuw-Zeeland.

DAG 1: AUCKLAND

Na aankomst ('s morgens), huurauto oppikken bij Hertz (via Walter Mensaert) en dan richting hotel waar oma en opa ons opwachtten.
's Middags konden we moeilijk anders dan in The Occidental, het Belgian Beer Café op Vulcan Lane, gaan eten. En daarna was het snel nog wat warme kledij gaan kopen voor de kinderen want 15°C is toch zeer fris voor hen/ons...DAG 2 & 3: ROTORUA & WAI-O-TAPU

Na een korte stop bij mede-blogster Nathalie Koopman en een 3 uur durende reis in de auto, waren we dan eindelijk in de stad Rotorua ("geiserland"). Je ziet en riekt onmiddellijk de geothermische activiteit van dit gebied in de vorm van hete bronnen die een doordringende zwavellucht (rotte eieren) verspreiden.

Volgende dag hadden we een druk programma.. 's morgens (10u15) langs de Lady Knoxgeiser in Wai-O-Tapu, om 13u naar de Agrodome voor een rondleiding en schapenshow op de boerderij.'s Avonds was er een Moari-spektakel voorzien in 't hotel.DAG 4: OTOROHANGA & WAITOMO

Voor het vertrek nog snel even langs de Rotorua Gondola en Skyline Luge (een soort van bobslee track) voor wat 'amusement'.

Daarna was het met de auto richting het Kiwi-huis in Otorohanga en vervolgens de Waitomo gloeiworm grotten. Voor het Black Water Rafting was het nét iets te fris (10°C) voor ons... ;-)

Tegen de avond nog snel richting Hamilton op zoek naar een hotel...

DAG 5: HAMILTON

Vandaag was het 'rustdag'... In de voormiddag langs de Hamilton Zoo.
's Middags gegeten in Le Dôme, een ander Belgian Beer Café in Nieuw-Zeeland.
In de namiddag enkele winkeltjes bezocht in en rond Victoria Street & Centre Place.DAG 6 & 7: AUCKLAND

Vandaag moesten oma & opa al terug vertrekken met Air New Zealand. Wij zijn nog een extra dag gebleven, en bij Patrick & Jenny Pfeifer op Waiheke eiland op bezoek geweest.Morgen vertrekken ook wij weer richting Tahiti, en dan landen we weer vóór dat we opgestegen zijn (in lokale tijd)...

Met ex-Sabena collega pinten pakken in Sydney

Tijdens een week Sydney is de kans groot dat je kan afspreken met mede-bloggers (zie Bloggende Belgen in Sydney) of met oud collega's.

Jean-Charles Huellou (ex-Air Tahiti Nui en nu bij Etihad) heb ik helaas net gemist, maar met Hölger Herbert (ex-Sabena captain en nu bij Air China, zie ook Laatste Sabena vlucht naar Cincinnati) is het dan weer wel gelukt!
In het Belgian Beer Café natuurlijk... waar anders!

In Sydney met ex-Sabena collega Holger Hebert

In Belgian Beer Café met ex-Sabena collega Holger Hebert

Altijd heel leuk om vroeger collega's eens terug te zien (in andere omstandigheden)!

Daguitstap naar de werelderfgoed tempels van Nikko

Om een lang verblijf in Narita, Japan (6 nachten) wat te overbruggen (we kunnen ook niet alle dagen op café zitten),...

... besloten we om met enkele bemanningsleden een uitstap te maken naar Nikko.

Nikko ligt op 2 uur (met de trein) ten noord-oosten van Tokyo en is voornamelijk bekend om zijn beroemde tempels en schrijnen, en sinds 1999 werd Nikko geklasseerd als UNESCO-Werelderfgoedsite!
Een enorm uitgestrekt park (met heel wat trappen!) en tientallen tempels en bezienswaardigheden staan borg voor een zeer aangename (sportieve) namiddag.

Het belangrijkste schrijn is dat van Nikko Toshogu. In dit heiligdom bevinden zich ook twee van de meest tot de verbeelding sprekende Japanse houtsculpturen: de Nemuri Neko (de slapende kat) en de sculptuur met de drie apen, (horen, zien en zwijgen).

Op terugweg kon een korte pauze in het Belgian Beer Café in Tokyo niet ontbreken natuurlijk...

Bestellen, proeven en genieten!

Sydney 2007 (deel 1)

Minder dan een jaar was het geleden, dat we nog eens samen in Sydney waren. Ditmaal waren het 7 dagen (betaald) ter plaatse! Sara had immers toch een week vakantie en miste uiteindelijk maar 1,5 dag school.

Na een vlekkeloze (nacht)vlucht (van 8u30) was het eerste terug effe wennen in Sydney aan het iets koelere weer, de korte nacht in 't vliegtuig, het tijds- en dagverschil en het feit dat we terug met 4 op 1 kamer sliepen (Swissôtel).

De eerste dagen hebben we het rustig aan gedaan. Mocht ook wel na die drukke verhuisperiode en het regenachtig laf zomerweer,... M.a.w. veel wandelen, slapen, eten, winkelen,...

Enkele foto's van Sydney Opera House, Darling Harbour, Circular Quay, Heritage Belgian Beer Café, etc.Als je nu (bijna één jaar later) de foto's vergelijkt van in Sydney in maart 2006, is Roos wel degelijk erg veranderd. Ze heeft zelfs geleerd om met de armpjes gekruisd te zitten ;-)

Auckland (deel 1)

Van Vancouver via Los Angeles naar Auckland (Nieuw-Zeeland) met Qantas vlucht QF26. Kristel was daar enkele dagen eerder al toegekomen met de kinderen (vanuit Papeete). En naast shopping waren zij al langs de Aukland Zoo geweest.

Bedoeling was de laatste 2 dagen (15-17/11) van de huwelijksreis van Carl en Els samen door te brengen in Auckland City.
Bij aankomst in het Langham hotel was hun kamer nog niet klaar, dus zijn we al maar wat gaan rondwandelen en gaan eten in The Occidental, het Belgian Beer Café in Vulcan Lane.

Na de middag: het 194m hoge observatory deck van de SkyTower, Victoria Park Market, Ponsonby en natuurlijk een dessertje in het andere Belgian Beer Café The Ponsonby!


Donderdag zouden we een auto huren en naar SheepWorld gaan.
Na een valse bommelding in de buurt van Europcar, waar we de huurauto moesten oppikken, zijn we uiteindelijk dan toch in Sheepworld geraakt. De show van 14u hadden we gemist, maar een privé en live demonstratie van het voederen van lammeren, maakt de dag goed...
Als afsluiter vandaag reden we langs Mission Bay, waar er net een zwemwedstrijd startte en we aten in het 3de Belgian Beer Café in Auckland: De Fontein.

Belgian Beer Café Sydney

Om het Belgische bier in het buitenland te promoten, introduceerde InBev de "Belgian Beer Café's".

Het "Belgian Beer Café"-concept werd in 1985 gecreëerd om de rijke Belgische biercultuur en bijhorende gastronomie in het buitenland te introduceren. Deze cafés getuigen van België's lange brouwtraditie en de kunst van het genieten van een goed geschonken bier. In de Belgian Beer Cafés vindt men typische Belgische bieren (van 't vat) zoals Stella Artois, één van Interbrew's luxebieren, en ook specialiteiten zoals Leffe, Hoegaarden en Belle-Vue.

En tja... Wat doet men zoal niet als je voor enkele dagen in Sydney is? Juist! Op zoek gaan naar het dichtstbijzijnde Belgische café: Heritage Belgian Beer Café Sydney


(Samen met collega Franck Roch gisterenavond aan den toog van de Heritage)

Een leuke gadget in deze café's is het Belgian Beer Cafe Passport.
Net zoals een echt paspoort... Voor elk verschillend Belgisch bier dat je drinkt, krijg je een stempel. Heb je al de bieren geproefd (36 in totaal!), dan krijg je een 'geschenk'.
Zover zijn we gisterenvond niet geraakt weliswaar...

Totnogtoe heeft Interbrew een veertigtal Belgian Beer Café's gebouwd in grootsteden in Nederland (Breda, Breda, Delft, Leiden), Frankrijk (Caen, Bordeaux, Blois, Le Pouliguen, Nantes, Orleans, Lille, Versailles), Spanje, Hongarije (Boedapest, Bohem), Litouwen (Riga), Kroatië, Slowakije, Roemenië, Bulgarije (Plovdiv), Oekraïne (Kiev), Tsjechië (Praag), Japan (Tokyo), de Verenigde Staten (New York), Nieuw-Zeeland (Auckland, Auckland, Wellington, Christchurch, Hamilton), Brazilië (Rio de Janeiro), Australië (Sydney, Brisbane, Melbourne, Adelaide, Perth) en België (Zolder, luchthaven Zaventem,...).

Hoog tijd voor een Belgian Beer Café in Tahiti!!