Sydney

Met ex-Sabena collega pinten pakken in Sydney

Tijdens een week Sydney is de kans groot dat je kan afspreken met mede-bloggers (zie Bloggende Belgen in Sydney) of met oud collega's.

Jean-Charles Huellou (ex-Air Tahiti Nui en nu bij Etihad) heb ik helaas net gemist, maar met Hölger Herbert (ex-Sabena captain en nu bij Air China, zie ook Laatste Sabena vlucht naar Cincinnati) is het dan weer wel gelukt!
In het Belgian Beer Café natuurlijk... waar anders!

In Sydney met ex-Sabena collega Holger Hebert

In Belgian Beer Café met ex-Sabena collega Holger Hebert

Altijd heel leuk om vroeger collega's eens terug te zien (in andere omstandigheden)!

Bloggende Belgen in Sydney

Voor de (waarschijnlijk) laatste keer dat we (Air Tahiti Nui) rechtstreeks van Tahiti naar Sydney vliegen, kon een (laatste?) bezoek aan Filip & Anne niet ontbreken (na onze eerste blog-meet eind 2007 en het concert van The Police begin 2008).

Afspraak was Manley Beach voor een gezellige namiddag op het strand.

Daarna was er een barbecue voorzien met nog enkele andere Australische Vlamingen, waaronder Hilde uit Adelaide, Peter & Shirley en Jan Janssen.


(vlnr. Peter, Kristel, Hilde, Anne, Shirley, Filip en Jan)

Een super-leuke dag, maar veel te laat in bed ;-)
De kinderen hebben de dag erna tot 10u30 geslapen...

Concertverslag The Police (Sydney)

Na lang twijfelen hebben we uiteindelijk toch beslist om zonder de kinderen naar Syndey te gaan (voor het langverwachtte concert van The Police).

Roos kon 3 nachten bij haar tati (onthaalmoeder van de creche) slapen en overdag naar de creche zelf. Sara kon bij een vriendinnetje blijven slapen, terwijl ze overdag naar 't school werd gebracht.
Ook voor hen was het de eerste keer 'zo lang' alleen zonder mama (en papa) én in een vreemde omgeving.

Na een vermoeiende nachtvlucht zijn we dan 's morgens aangekomen in Sydney. Na een dut en snelle hap was het dan rond 16u al aperitieven in de kamer met de andere bemanningsleden die ook mee naar het concert gingen.

Ook Anne en Filip hadden tickets voor The Police en terwijl de anderen al naar het voorprogramma (Fergie) waren, zijn wij eerst nog iets (Japans) gaan eten.

Waarna we richting het ANZ-stadium (Olympisch dorp van de spelen in 2000) trokken. Eindelijk The Police (na annulatie in België)

Het stadium was voor ongeveer de helft gevuld (40.000 tickets) maar achteraan waren nog heel wat staanplaatsen vrij.
Onze zitplaatsen waren redelijk centraal gelegen voor het podium maar wat ver en hoog

Het concert zelf dan...

  • Om stipt 21u gingen de lichten uit en startte het concert met Message In A Bottle. De muziek stond slecht (weinig drum en bas) waar wij zaten en er was ook geen groot videoscherm! Ik vreesde al voor het ergste...
  • Gelukkig werd dit bij het 2de nummer (Synchronicity) onmiddellijk recht gezet en konden we de show wat beter volgen via 5 schermen.
  • Het geluid verbeterde naar het einde van het concert toe, maar haalde (helaas) nooit het gewenste niveau.
  • Wat volgde was een opeenstapeling van alle bekende nummers, met als (persoonlijke) uitschieters de combinaties van Every Little Thing She Does Is Magic en Wrapped around your Finger en Can't Stand Losing You en Roxanne.
  • De eerste bisnummers waren King of Pain, So lonely en Every Breath You Take. Daarna volgde nog een speed-versie van Next To You.

Al bij al waren we heel blij dat we ze (eindelijk) gezien hebben op deze Reunion Tour, alleen spijtig van het mindere geluid. Hopelijk wordt dit beter op 7 juni tijdens TW Classic 2008!

Nadien was er natuurlijk nog even tijd voor een terrasje op Darling Harbour!

Blog-meet in Sydney

We hadden eerder al eens afgesproken met andere expat-bloggers (Ann en Bert in Los Angeles en Ilse en Marcus uit LA maar in New York), maar ditmaal was het de beurt aan Anne en Filip in Sydney.
Oma en opa, nog steeds op vakantie in Tahiti, konden even op de kinderen letten waardoor Kristel met mij mee kon naar Sydney voor 2 nachten.

Op de agenda: wat uitrusten, wandelen, shoppen en op bezoek bij de familie Vanbeylen-Holemans (Filip, Anne, Rune, Luna en Senne) uit het Leuvense, maar sinds maart van dit jaar voor minstens 2 jaar in Australië (dankzij Alcatel-Lucent).

Anne Holemans en Filip Vanbeylen

Het was een aangenaam kennismaken met de vogels, (spring)muizen, buideldieren en ratten van St Ives... ;-)
Maar natuurlijk kwamen we voor een leuke babbel en een goei pint!

Volgende afspraak met Filip en Anne hopelijk voor The Police in Sydney op 24/01/2008!?

Levering eerste Airbus A380 aan SIA

Vandaag werd geschiedenis geschreven... De allereerste Airbus A380, het grootste vliegtuig in de geschiedenis van de luchtvaart, werd zonet officieel geleverd aan Singapore Airlines (SIA) tijdens een ceremonie in Toulouse.

De eerste commerciële vlucht van de A380 zal pas plaatsvinden op 25 oktober van Singapore naar Sydney. Tickets voor deze unieke vlucht werden o.a. verkocht via eBay en je kan er nog steeds winnen via Radio Donna.

De A380 biedt standaard echter plaats aan 525 passagiers en kan zelfs uitgebreid worden tot 853.
Hieronder de cabines van de Singapore Airlines A380!