Sabena

Laatste A319CJ trip naar o.a. Brussel

Na enkele dagen in midden- en Noord-Afrika rondgevlogen te hebben met een VIP-klant, besliste deze (onverwacht) om enkele dagen naar Brussel te gaan. Perfect! ;-)

Voor het eerst sinds het Sabena-faillissement (16 jaar geleden!), landde ik terug eens in EBBR/BRU, op de landingsbaan 25R.

Na 3 dagen en 2 nachten in België, was het tijd om terug te vertrekken met de ganse crew (en passagiers) richting nieuwe bestemmingen.

A319CJ crew

Een laatste afscheidsfoto met de ouders ;-)

UPDATE : Uiteindelijk bleek dit echter mijn allerlaatste trip te zijn op de A319CJ (want ik mag/moet naar de A380 verhuizen), wat deze 'tussenstop' natuurlijk EXTRA "speciaal" maakte!

Podcast interview met Lode Roels

De naam Lode Roels klikt u wellicht bekend in de oren? Hij was jarenlang vliegende reporter en (radio)presenator bij de openbare omroep, maar emigreerde met zijn familie in 2011 naar Canada.

Lode is intussen ook een fervent blogger, reiziger en (privé)piloot, en dankzij het podcasten (online audiouitzending) blijft hij 'radio' maken! De ideale mix dus voor een leuk podcast interview met mij over Sabena, Tahiti, Dubai, vliegen, reizen en onze expat ervaringen.

Hieronder te beluisteren, of via de podcast blog-website van Lode.

Nairobi (Kenia) layover

Eindelijk nog eens terug naar Nairobi, Kenia. Ditmaal met Emirates.
Mijn laatste trip naar Nairobi dateerde van 2010, voor een chartervlucht met ATN.

Direct na aankomst had ik met ex-Sabena collega Joel Gans in het Safari Park Hotel afgesproken voor een "Dawa"! Het was meer dan 10 jaar dat we elkaar niet meer hadden gezien.

Jan en Joel Gans in Safari Park Hotel, Nairobi, Kenya

De volgende dag trokken we (via Stac Air Services) met de bemanning eerst naar het olifanten weeshuis, waar 3 jaar oude olifanten werden gevoed met melk.

Vervolgens trokken we naar het giraffe center van Nairobi, waar wij ze mochten eten geven ;-)

Deze 2 schildpadden hadden andere plannen...

Afsluiten deden we in de Mamba Village, waar we krokodillen en opnieuw schildpadden te zien kregen.

's Avonds vlogen we al terug richting Dubai.