Google

Hoe (bijna) gratis uw Dropbox verhogen tot 20GB?

Dropbox logoDropbox is een gratis programma/applicatie dat online opslagruimte (in de "cloud") aanbiedt, met (vooral) een uitstekende synchronisatie en backup mogelijkheid tussen verschillende PC, smartphones, edm.
Ik gebruik het dagelijks en ben laaiend enthousiast over de mogelijkheden en de gebruiksvriendelijkheid.

In de gratis versie van Dropbox krijg je standaard 2GB ruimte, maar dat kan opgehoogd worden door enkele eenvoudige social media connecties maar vooral door verwijzingen (referrals). Elke keer dat je een vriend overtuigd om ook Dropbox te gaan gebruiken (via een speciale persoonlijke referral-link), "verdien" je 500MB extra ruimte (tot max. 16GB extra).

Op bovenstaande manieren heb ik wat extra ruimte kunnen bijeen sprokkelen (want de basis 2GB was echt wel te weinig), maar om tot aan de 16GB extra ruimte te geraken heb ik de hulp van Google Adwords ingeschakeld.

Dankzij 2 Nederlandstalige Google Adwords advertenties, met links naar mij Dropbox referral link, had ik op amper 1 dag tijd de nodige extra ruimte binnen! Uiteindelijk hebben deze advertenties mij nog geen 10EUR gekost.

Nu is mijn (bijna) gratis Dropbox bijna 20GB groot!

Schematisch overzicht van koppeling Sociale Netwerken

Wie heeft er tegenwoordig nog nooit gehoord van blogs, Facebook, Twitter, RSS, YouTube of Flickr?! Allemaal voorbeelden van 'web2.0' en 'sociale netwerken' waarbij de (eind)gebruiker centraal staat en voor de inhoud zorgt in de vorm van blog-artikels, zelfgemaakte video of foto's, commentaren op producten, relaties met (virtuele) vrienden, edm.

Ook ik ben hierin zeer actief met allerlei accounts die ik toch proberen "live" te houden. Om alles wat synchroon te houden en om niet telkens op 20 verschillende sites in te loggen als ik iets te vertellen heb, gebruik ik heel wat 'tools' om informatie automatisch laten door te stromen.

Ik heb hieronder geprobeerd om een schematisch overzicht te geven van hoe dit werkt (bij mij)...

Gelijkaardige setups worden gebruikt voor Prosite of 17S149W. En ook voor klanten van ons (tienen.info, Suikerrock, Punaauia) worden schema's zoals deze op maat opgesteld en uitgevoerd.