Air Moorea

Dagje Moorea

De familie Pham (vrienden uit L.A.) was weer eens op vakantie in Frans-Polynesië, en dus kon een blits-bezoek aan het zwembad van de Pearl Resort & Spa van Moorea niet ontbreken.

Moorea

Moorea

Moorea

Roos was echter zodanig moe voor de terugvlucht dat ze al in slaap lag op de luchthaven van Temea (MOZ).

Moorea

Morgennamiddag spenderen ze bij ons thuis met de kinderen, want 's avonds vliegen ze met Air Tahiti Nui terug naar Los Angeles.

Linkdump

Intussen zijn we al terug in Tahiti...

Pierre in Tahiti op vlucht

Moorea Temae luchthaven

Air Moorea (update)

De Cockpit Voice Recorder (CVR) is teruggevonden op een diepte van meer dan 600m en zou "in goede staat" zijn. De 'zwarte doos' werd onmiddellijk via Air Tahiti Nui opgestuurd (in een waterdichte koffer met zeewater) naar het Franse bureau voor luchtvaartongevallen BEA (Bureau d'Enquêtes et d'Analyses).
Hopelijk komt er snel duidelijkheid over de omstandigheden van dit ongeval.

Intussen is de zoveelste (lokale) regering weer gevallen na een vertrouwensstemming. Ik ben de tel kwijtgeraakt... ;-(

Air Moorea crash (update)

Ik kom zonet te horen dat Michel Santurenne, de piloot van het gecrashte Air Moorea toestel sinds enkele maanden ons vorig appartement huurde in Residentie Eden Roc. De wereld is klein...
May he Rest In Peace.

Intussen is het schip "Ile de Ré" aangekomen in Polynesiche wateren. Uitgerust met een speciale duikrobot zal men proberen om de voice-recorder (CVR), op een diepte van 430m, van het Air Moorea-toestel te lokaliseren en boven te halen.
Hopelijk komt er dan meer duidelijkheid over de oorzaak van dit spijtige ongeluk.