Twitter

Afspreken via Social Media

Een goede vriend kruisen aan de andere kant van de wereld, zonder het te weten, zonder kunnen af te spreken, is op z'n zachtst gezegd een (uiterst) gemiste kans...

Sinds dat voorval, ben ik een enorme voorstander en gebruiker van lokatie-gebonden apps (bv. Foursquare) en het delen van lokaties via social media (Facebook, Twitter,...) in het algemeen.

Niet dat ik behoefte heb om aan iedereen te laten weten wat ik doe of waar ik ben. Het is gewoon de meest praktische en snelste manier om "last minute" met vrienden, (ex)collega's of bloggers (die in de buurt zijn) af te kunnen spreken.

De laatste weken is het me 3 keer gelukt...

Eerst (via Facebook) met Ilse die op een uur rijden van Milaan woont, waar ik op nightstop was.

Uieindelijk is deze afspraak helaas niet kunnen doorgaan, waarna bleek (ook via Facebook) dat Didier, ex-Sabena en ex-Air Tahiti Nui collega, ook toevallig een nacht in Milaan verbleef. Samen zijn we dan iets kunnen gaan eten.

En tenslotte was er de toevallige tweet van @SvenLuckermans, één uur voor ik op vlucht vertrok naar Kuala Lumpur in Malysië.  

We kenden elkaar nauwelijks. Enkel via social media dankzij het bloggen. Maar dat weerhielt ons er niet van om ter plaatse af te spreken!

Who's next!? ;-)

De kracht van Twitter op een hotel-keten

De internet-connectie in ons hotel in Los Angeles loopt al sinds 24 augustus enorm traag (om niet te zeggen on-werkbaar traag).
De uitleg aan de receptie was "Er is een probleem bij de leverancier. Heel de buurt is getroffen. Ze weten niet precies waar het probleem ligt, maar we zijn ermee bezig."

Vandaag was ik terug in L.A., en na meer dan 2 weken, was het probleem nog steeds niet opgelost. Ik had er genoeg van en stuurde @jeanke onderstaande Tweet de wereld in (via een betalende wifi-connectie uit de buurt!

 De reactie bleef niet lang uit.... nog geen half uur later kreeg ik al volgend antwoord op Twitter van @doubletreehtls

Tien minuten daarna: telefoon op de kamer... De IT-manager van het hotel aan de lijn om zich nogmaals te excuseren voor het ongemak en of ik even naar beneden wilde komen om de zaak te bespreken. Nogmaals veel excuses, maar ze kunnen er weinig aan doen. Meerdere firma's zijn ermee bezig. Sorry, sorry, sorry...

Later op de avond, nog steeds geen beterschap, en dus stuurde ik een 3de Twitter update met een speed-test.

Hierop geen antwoord meer. Uiteindelijk waren de problemen in het hotel een week later opgelost. Meer dan 3 weken hebben ze nodig gehad....

Of mijn Tweet een (positieve) invloed heeft gehad op de afhandeling van het probleem weet ik niet, maar 'k was onder de indruk van de snelle reactie van de hotel-keten. Chapeau hiervoor!

Schematisch overzicht van koppeling Sociale Netwerken

Wie heeft er tegenwoordig nog nooit gehoord van blogs, Facebook, Twitter, RSS, YouTube of Flickr?! Allemaal voorbeelden van 'web2.0' en 'sociale netwerken' waarbij de (eind)gebruiker centraal staat en voor de inhoud zorgt in de vorm van blog-artikels, zelfgemaakte video of foto's, commentaren op producten, relaties met (virtuele) vrienden, edm.

Ook ik ben hierin zeer actief met allerlei accounts die ik toch proberen "live" te houden. Om alles wat synchroon te houden en om niet telkens op 20 verschillende sites in te loggen als ik iets te vertellen heb, gebruik ik heel wat 'tools' om informatie automatisch laten door te stromen.

Ik heb hieronder geprobeerd om een schematisch overzicht te geven van hoe dit werkt (bij mij)...

Gelijkaardige setups worden gebruikt voor Prosite of 17S149W. En ook voor klanten van ons (tienen.info, Suikerrock, Punaauia) worden schema's zoals deze op maat opgesteld en uitgevoerd.