blogger

Schematisch overzicht van koppeling Sociale Netwerken

Wie heeft er tegenwoordig nog nooit gehoord van blogs, Facebook, Twitter, RSS, YouTube of Flickr?! Allemaal voorbeelden van 'web2.0' en 'sociale netwerken' waarbij de (eind)gebruiker centraal staat en voor de inhoud zorgt in de vorm van blog-artikels, zelfgemaakte video of foto's, commentaren op producten, relaties met (virtuele) vrienden, edm.

Ook ik ben hierin zeer actief met allerlei accounts die ik toch proberen "live" te houden. Om alles wat synchroon te houden en om niet telkens op 20 verschillende sites in te loggen als ik iets te vertellen heb, gebruik ik heel wat 'tools' om informatie automatisch laten door te stromen.

Ik heb hieronder geprobeerd om een schematisch overzicht te geven van hoe dit werkt (bij mij)...

Gelijkaardige setups worden gebruikt voor Prosite of 17S149W. En ook voor klanten van ons (tienen.info, Suikerrock, Punaauia) worden schema's zoals deze op maat opgesteld en uitgevoerd.

Stokje doorgeven

Muis in het roze geeft ons een stokje (Brillante Weblog) door... maar verdomd niet gemakkelijk om 7 andere bloggers te selecteren (uit de 400 blogs die ik volg) om deze Award door te geven...

UPDATE: Bruno Peeters heeft er ook enkele interessante, statistische stukjes over geschreven!

Blogger Beta

Sinds enkele dagen ben ik overgestapt naar de BETA versie van Blogger.com voor het beheer van deze blog (en andere (4musketiers, Prosite)).

Op zich verandert er niets voor de bezoeker, alleen zie je nu onderaan de nieuwe postings de zogenaamde "labels" of "tags". Per posting dienen wij die manueel toe te voegen en Blogger maakt van al deze labels aparte HTML-pagina's.

Voordeel is dat als je nu alle postings wenst te zien over één bepaald onderwerp dat je dan maar gewoon op de gewenste label hoeft te klikken (bv. Sara)of naar de URL te gaan bv. /blog/labels/Roos.html

Vermits we nog maar pas begonnen zijn met deze labels, is het voordeel voorlopig nog wat beperkt maar dat zal er wel snel op verbeteren!