Foursquare

Afspreken via Social Media

Een goede vriend kruisen aan de andere kant van de wereld, zonder het te weten, zonder kunnen af te spreken, is op z'n zachtst gezegd een (uiterst) gemiste kans...

Sinds dat voorval, ben ik een enorme voorstander en gebruiker van lokatie-gebonden apps (bv. Foursquare) en het delen van lokaties via social media (Facebook, Twitter,...) in het algemeen.

Niet dat ik behoefte heb om aan iedereen te laten weten wat ik doe of waar ik ben. Het is gewoon de meest praktische en snelste manier om "last minute" met vrienden, (ex)collega's of bloggers (die in de buurt zijn) af te kunnen spreken.

De laatste weken is het me 3 keer gelukt...

Eerst (via Facebook) met Ilse die op een uur rijden van Milaan woont, waar ik op nightstop was.

Uieindelijk is deze afspraak helaas niet kunnen doorgaan, waarna bleek (ook via Facebook) dat Didier, ex-Sabena en ex-Air Tahiti Nui collega, ook toevallig een nacht in Milaan verbleef. Samen zijn we dan iets kunnen gaan eten.

En tenslotte was er de toevallige tweet van @SvenLuckermans, één uur voor ik op vlucht vertrok naar Kuala Lumpur in Malysië.  

We kenden elkaar nauwelijks. Enkel via social media dankzij het bloggen. Maar dat weerhielt ons er niet van om ter plaatse af te spreken!

Who's next!? ;-)