Streaming van Vlaamse TV via de Slingbox Pro

'k Ben al langer op zoek naar een manier om Vlaamse TV "live" in Tahiti te krijgen. Geen offline- of video-on-demand toestanden... echt "live" TV volgen.

BVN (De publieke televisiezender voor Nederlanders en Vlamingen in het buitenland) is helaas geen optie want dat signaal wordt niet uitgezonden via sateliet in de Stille Zuidzee.

Het enge alternatief is dan streaming via internet, maar tot voor kort was zelfs dat geen optie. Maar nu de optische glasvezelkabel tussen Tahiti en Hawaï (Honotua) eindelijk operationeel is en er een "no limit" ADSL-abonnement beschikbaar is, heb ik nog eens een poging gewaagd...

Via een Slingbox Pro (gekocht via Defisat) heb ik onze analoge kabel-TV aan mijn internetaansluiting (beide van Telenet) gekoppeld in ons huis in Tienen. Via de meegeleverde SlingPlayer-software kunnen we nu altijd en overal (vanop een PC weliswaar) de Belgische kanalen selecteren en doorsturen via het internet.

SlingPlayer screenshot

Onze eerste "test" was De Laatste Show van maandagavond (voor ons maandagvoormmiddag), waarin ook schrijver Bart Debbaut te gast was.

De kwaliteit van de audio was goed, het beeld was, wegens de compressie, wat minder scherp maar wel "bekijkbaar".
Het is eenvoudig om van post te veranderen (ook vanop afstand dus), en het beeld kan full-screen getoond worden, waardoor je op een externe monitor toch nog een beetje dat "TV-gevoel" krijgt.

Al bij al een geslaagde aankoop, met potentieel! Waarschijnlijk zal een hoger download debiet een betere beeld-kwaliteit kunnen leveren. Volgende test zal dan voor volgende week zijn, want dan zitten we in Tokyo, Japan.

Tot slot nog even meegeven dat je via de SlingCatcher het gestreamde TV-beeld zou kunnen omzetten naar een echt TV-signaal, zodat je niet meer op je PC hoeft te kijken (via de SlingPlayer-software) maar rechtstreeks op je TV!
Wie heeft er al ervaring hiermee?!

UPDATE (2014) : Stievie en Bhaalu getest voor expats

Comments

Ingediend door Nico op 3/11/2010

Ik heb ook al gespeeld met het idee om een Slingbox te installeren bij mijn vader thuis, zodat we hier in Portland de Vlaamse TV kunnen ontvangen. Naast het feit dat hij waarschijnlijk zal moeten upgraden naar een unlimited abonnement (is er een groot prijsverschil?), vraag ik me vooral af of ik dan zijn bandwidth niet volledig ga satureren terwijl wij lekker TV zitten te kijken (vooral de upload bw is meestal beperkter dan de download bw).

Heb jij een gevoel voor het bandwidth-gebruik?

Ingediend door Jan Ottenbourg op 5/11/2010

De upload-snelheid (amper 256Kbps in ons huis in België) zal zeker een rol spelen in de kwaliteit die wij hier (1Mbps download) te zien krijgen.

Ingediend door global nomad op 21/04/2011

je kan een tv toestel aansluiten aan je computer via hdmi kabel. Ik doe dat ook en kijk zo belgische tv in het buitenland dmv een slingbox en een telenet digicorder.
Het werkt perfekt, het is net alsof ik in belgie tv aan het kijken ben.

Het handigste is in Belgie een Telenet digicorder.
Hierop kan je gelijktijdig 2 programma's opnemen.
Het programmeren van de digicorder kan via je slingbox of nog handiger via de site van telenet (yelo.be)
De opgenomen programma's op je digicorder kan je via de slingbox bekijken wanneer je zin en tijd hebt (handig ivm het tijdsverschil) De digibox bedienen (en wissen) doe je via de afstandsbediening op het scherm van de slingbox.
Als je een TV aansluit via HDMI van laptop naar computer is het net alsof je in Belgie in je zetel tv kijkt.
Een aansluiting in het buitenland van 2Mb is voldoende (test via speedtest.net en kies de server telenet in Mechelen)
Upload in Belgie van 1Mb is zeker voldoende.
De limieten in Belgie zijn recent aanzienlijk toegenomen of weggevallen zodat zich op dat vlak weinig problemen stellen.
Ik kijk ongeveer 3h per dag in het buitenland via de slingbox en upload in Belgie hierdoor ongeveer 60Gb per maand.
Ik ben super blij met de slingbox!

Zelf gebruik ik de slingbox en wil graag hierover een update geven.

Het handigste is als je in Belgie (eventueel bij een kennis) je eigen tv aansluiting met telenet digicorder hebt staan. Je kan eventueel bij een kennis een extra digicorder laten plaatsen zodat je die zelf volledig onafhankelijk kan gebruiken. Een extra digicorder kost minder dan 10E per maand.
Voordeel van de digicorder is dat je deze vanaf de telenetsite online kan programmeren en 2 programmas tegelijk kan laten opnemenen (www.yelo.be)
Het zou eventueel ook met BelgacomTV kunnen maar nadeel hiervan is dat je slechts 1 programma tegelijk kan opnemenen. Voorts gebruik je dezelfde intenetverbinding waarlangs het tv signaal binnenkomt en terug buitengaat via de slingbox, dat zou wel eens voor een mogelijk probleem kunnen zorgen.....
De digicorder verbind je aan een slingbox zodat die de video en audio over internet doorstuurd waar je ook bent. Anderzijds biedt de slingbox de mogelijkheid om met een, met muis aanklikbare op het scherm afstandsbediening, de digicorder volledig te bedienen alsof je in vlaanderen thuis in de zetel zou zitten.
Je kan nu via de slingbox de opgenomen programmas op de digicorder bekijken wanneer je wil wat zeker met het tijdsverschil een voordeel is. Zelf sluit ik mijn laptop via een hdmi kabel aan op een tv, kies voor volledig scherm, en de kwaliteit is eigenlijk bijna evengoed alsof je in vlaanderen kijkt.
Op de slingbox pro kan je kiezen tussen 4 aangesloten toestellen (elk met hun toestel-eigen afstandsbediening) of ingangen. Je kan dus behalve de digicorder ook nog een andere HD recorder aansluiten en bedienen, een bewakingscamera, etc....
In het buitenland heb je een internetaansluiting nodig van ongeveer 2Mb (test via www.speednet.net kies daar voor de telenetserver in Mechelen) In het Belgie heb je een aansluiting nodig met een upload van minstens 1Mb. (lager kan ook, maar dan is de kwaliteit wat minder) Intussen zijn de datavolumes van internetabonnementen in Belgie fors opgetrokken of geschrapt zodat zich hier geen probleem meer stelt. Zelf kijk in ongeveer 3h per dag in de beste kwaliteit en dat resulteert in een maandelijkse upload in Belgie van ongeveer 60Gb.
Het bekijken van streams op bv www.deredactie.be lukt mij niet omdat mijn internetverbinding in het buitenland niet snel genoeg is en de ping te hoog is. Maar de slingbox gebruikt een speciaal protocol en wringt er zich zelfs op een minder goede verbinding door. Ik ben echt superblij met de slingbox!!

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.