simulator

Reddingsoefeningen op water voor piloten

Twee keer per jaar zijn piloten verplicht om vluchtsimulaties te doen op een simulator (in ons geval in Vancouver, bij Air Canada) en elk jaar hebben we minstens 3 dagen cursus en examens om onze kennis op peil te houden.

Zowel theoretische kennis (bv. over wat mag er wel/niet vervoerd worden in cargo, over de veiligheid op en rond de luchthaven, over de systemen van ons A340 vliegtuig, etc.), als praktische oefeningen. Wat de praktijk betreft moeten we bv. om de 3 jaar een oefening doen op water, in ons geval in de 'lagoon'. Fun verzekerd...

Reddingsoefeningen voor piloten

Sapori

Op terugweg van mijn half-jaarlijkse A340 simulator-training (in Vancouver, CA bij Air Canada) heb ik even van de gelegenheid gebruik gemaakt om uit te stappen in Los Angeles.

Snel nog wat "shoppen" (o.a. voor de verjaardag van Roos binnenkort) en daarna met Wim en Annick, Tommeke, Peter en Carolien iets gaan eten bij den Italiaan Sapori in Marina del Rey.

Hun vakantie zit er ook weer bijna op...

Airbus simulator training in Miami

Elke lijnpiloot is verplicht om 2 keer per jaar een "simulator"-examen te ondergaan om zo hun vergunning te verlengen voor 6 maanden!

Tijdens sessies van 4u worden allerhande (technische) problemen nagebootst, zoals motoren die uitvallen op de meest critische momenten, electrische problemen, edm.
Best wel 'reëel' en altijd interessant om het vliegtuig (en jezelf) in 'extreme' omstandigheden beter te leren kennen.

Airbus A340 simulator Miami

Een "full-flight" A340 vluchtnabootser aankopen kost ongeveer zoveel als het vliegtuig zelf! Een zeer dure aangelegenheid dus, vandaar dat we bij Air Tahiti Nui simultor-tijd 'huren' bij anderen.

Sinds enkele maanden doen we dan ook onze simulator-training in Miami, in het Airbus Miami Training Centrum. Vroeger deden we dit in het Airbus Beijing Training Centrum en zelfs bij Air Canada, op hun simulator in Vancouver.

In Miami staan 4 A320 simulators...

Airbus A340 simulator Miami

... en één A330/A340-simulator!

Airbus A340 simulator Miami
(v.l.n.r. instructeur/examinator Stephane Turquem, mezelf en copiloot Jean-Louis Lemoigne)

Startschot wereldtournee The Police

Net als ik in Vancouver (Canada) ben voor onze halfjaarlijkse simulator-check (bij Air Canada), geven The Police daar vandaag de aftrap voor hun wereldtournee...

The Police in Vancouver, CA

Voor 20.000 toeschouwers maakten bassist/zanger Sting, drummer Stewart Copeland en gitarist Andy Summers hun comeback na hun afwezigheid van bijna 20 jaar.

Voor de fans leek het alsof ze nooit weggeweest zijn. Hun openingsnummer was 'Message in a bottle', de fans waren meteen enthousiast. Na concerten in dertien Noord-Amerikaanse steden, tourt het drietal in de herfst door Europa.

(De Standaard)

Gelukkig hebben wij al reunie-concert van The Police voor 9 oktober in het Sportpaleis in Antwerpen!