Manihi

Manihi

Zoals beloofd even een verslagje over onze 3-daagse uitstap van afgelopen zondag t.e.m. woensdag.

Het atol Manihi behoort tot de eilanden-groep (archipel) Tuamotu en ligt op zo'n 500km ten noord-oosten van Tahiti. De archipel van de Tuamotu's omvat 78 atols en de bekendsten zijn Rangiroa, Tikehau, Fakarava en Hao. Nog (veel) verder ten noord-oosten bevinden zich de Markiezen (o.a. Nuku Hiva en Hiva Oa waar Jacques Brel ligt begraven!)


(klik op de map voor algemeen zicht van Frans-Polynesië)

Manihi is (koraalrif) ovaal van vorm (27 x 8km) en is vooral bekend om zijn (zwarte) parel produktie. Op Manihi wonen amper 700 mensen en er is dan ook maar één hotel (Pearl Resort) en enkele pensions.

Met Katja op bezoek en de verjaardag van Roos in 't verschiet, hebben we er dan maar van geprofiteerd om eens een nieuw eiland/atol te bezoeken... Met onderstaand verslagje tot gevolg.

Landing op de kortste landingsbaan (NTGI) van Frans-Polynesië (amper enkele honderden meters) met een ATR42 van Air Tahiti.

Aan de kade van het dorpje (=enkele huisjes/hutten, een gemeentehuis, postkantoor en één winkeltje groot)

Verse ananas-sapjes drinken, zwemmen in 't zwembad en spelen aan 't strand waren zowat de dagdagelijkse bezigheden... Het leven kan hard zijn ;-)

Aan tafel...

Tijdens het (privé) verjaardagsfeestje van Roos

Op bezoek bij een parel-kwekerij.

En tot slot... het einde van de vakantie...

Zeker en vast voor Katja die de dag erna met Air France naar huis vertrok.

Het was nog even spannend donderdagochtend want alle toegangen tot Papeete waren geblokkeerd door een algemene staking, met een ongelofelijke chaos op de wegen (er is eigenlijk maar één weg rondom het eiland) tot gevolg natuurlijk. Het heeft nauw gestoken of het vliegtuig was weg zonder haar...