Concertverslag Youssou N'Dour

De meningen zijn wat verdeeld, en het zal wel weer aan ons liggen, maar wij vonden het concert van Youssou N'Dour op place To'ata in Papeete (Tahiti) maar "matig".

Amper 2000 à 3000 mensen voor een openluchtconcert in een 'stadion' dat minstens het dubbele aankan. De prijs (goedkoopste ticket was 3500XPF of 30,00EUR) zal er misschien ook wat mee te maken gehad hebben.
Enkele druppels aan het begin van de avond kon de sfeer echter niet drukken.

Youssou N'Dour in Tahiti

De avond begon (typisch) met een voorprogramma van lokale, Tahitiaanse muziek en dans. Daarna volgde het 'eigenlijke' concert. Het is duidelijk dat Youssou niet meer bij de top hoort... Zelfs het mooie en enige bekende nummer van de avond (7 Seconds) werd, door toedoen Youssou himself, naar het einde compleet naar de knoppen geholpen.

Het toppunt van de avond was misschien nog wel het unieke (geïmproviseerde?) samenspel tussen de percussionist/drummer van Youssou N'Dour (El Hadj Faye) en de Tahitiaanse mizikanten van Tamarii Tipaerui, die het voorprogramma verzorgden met lokale dans en muziek.

Youssou N'Dour in Tahiti

Denk dat ze in Tahiti nog niet echt veel concertjes gezien hebben...
Volgende keer beter! Ze zullen Clouseau ne keer moeten laten komen, of Praga Khan ;-)

Comments

Ingediend door Bert op 14/04/2008

Dus niet zo geslaagd,zelfs "7 Seconds",jammer toch.Maar zoals je zelf zegt,Praga Khan das pas TOP!Jammer dat het er zo stil rond is,mss moete we "De Morgen" en ROB-tv toch nog geloven dat ze ermee stoppen.Maurice Engelen heeft me nochtans beloofd van niet,hopelijk kan ik hem gelijk geven.Intss zal ik me wel uitleven op Zornik.Groeten,Bert.PS:Reactie bij "Sisters of Mercy" was van mij,moet iets vergeten zijn.

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.