Levering eerste Airbus A380 aan SIA

Vandaag werd geschiedenis geschreven... De allereerste Airbus A380, het grootste vliegtuig in de geschiedenis van de luchtvaart, werd zonet officieel geleverd aan Singapore Airlines (SIA) tijdens een ceremonie in Toulouse.

De eerste commerciële vlucht van de A380 zal pas plaatsvinden op 25 oktober van Singapore naar Sydney. Tickets voor deze unieke vlucht werden o.a. verkocht via eBay en je kan er nog steeds winnen via Radio Donna.

De A380 biedt standaard echter plaats aan 525 passagiers en kan zelfs uitgebreid worden tot 853.
Hieronder de cabines van de Singapore Airlines A380!

Comments

@Sally: dat valt wel mee hoor, vroeger vloog Martinair met 747's waar 498 man inkonden, die checkte ik regelmatig in, en ik was bij de gate regelmatig de supervisor bij het instappen. In dit toestel gaan er 525, dus dat is niet eens zoveel meer.Die suites vind ik echt top, maar om nou te zeggen dat de business class zo luxe overkomt... Volgens mij is de beenruimte minder dan bijvoorbeeld bij KLM of NW.

Ingediend door www.vandijkjes… op 16/10/2007

Ziet er wel gaaf uit hoor! Woow die suites zijn mooi. Je waant je dan toch bijna niet meer in een vliegtuig...gr petra

Ingediend door Nico op 16/10/2007

@Natascha: Ik ben het met je eens hoor, de business is aartslelijk. De economy 'lijkt' alvast vrij ruim, maar alweer: "Welke kwiebus hebben ze aangenomen voor het design?" Back to te 70s? --nico

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.