Vlaamse piloot ontslagen

Een 'fait divers' vorige week in de Belgische pers:

Een Airbus A300 van de Turkse chartermaatschappij Fly Air keerde terug naar Parijs-Orly na een technisch defect (één van de drie generatoren). Enkele uren later wilde het terug opstijgen maar de 235 Franse passagiers weigeren in te stappen. Na controle door de Franse luchtvaart authoriteiten (DGAC) bleken er nog andere techische gebreken, en werd het toestel aan de grond gehouden. Een dag later kreeg men toestemming om het toestel leeg terug te vliegen.

Blijkt nu dat de boordcommandat een Vlaming is (Peter Thys (46) uit Bocholt), die intussen prompt werd ontslagen door zijn werkgever (omdat hij de veiligheidsvoorschriften in acht nam?)!
Bij Fly Air, dat op tien dagen drie keer af te rekenen kreeg met technische defecten, was gisteren blijkbaar niemand bereikbaar voor commentaar.
Op te volgen...

Comments

Ingediend door Anonymous op 30/08/2005

ik vindt dat onterecht dat hij is ontslagen hij heeft gewoon het boekje gevolgd hij zou opslag moeten krijgen. de zoon van pascale de oudste ge hebt mij gezien op suikerrock

Ingediend door Anonymous op 18/10/2009

Ik studeer ook in de luchtvaart en de top prioriteit bij luchtvaart is dat je 100% moet zijn of helemaal niets. Als die technieker, na meerdere malen, het vliegtuig toch niet paraat heeft gekregen, kan die gewoon ontslagen worden.

Ingediend door Marion op 19/06/2018

Ik kwam toevallig op deze site, lees dit bericht en aangezien ik vlakbij Bocholt woon besluit ik de genoemde piloot Peter Thys uit Bocholt even te googelen. Hoe toevallig. Ik kom meteen terecht op een plaatselijk krantje van Bocholt wat vermeldt dat de piloot Peter Thys afgelopen zaterdag is overleden en er over 2 uurtjeanderhalf uur afscheid genomen kan worden. Vermits u hem kent, dacht ik het toch maar even te laten weten.

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.