Sabena 10 jaar failliet

Net zoals de voorbije jaren (2010-2009-2008-2007-2006) sta ik op 7 november even stil bij het failliet van Sabena, nu 10 jaar geleden. Het plotse verdwijnen van dit Belgische "kroonjuweel" ging gepaard met een schokgolf door ons leven als jonge ouders. Financiële onzekerheid, opnieuw werk zoeken, spanningen,...

POLITIEKE SCHULD

Wie treft er schuld? Iedereen (vakbonden, Swissair, politiek) wijst elkaar met de vinger natuurlijk... Maar wie had er de dikste vinger in de pap? De politiek!

  • Politieke benoemingen in de jaren '80 en '90.
  • Na de liberalisering (jaren '90) heeft men, om zuiver communautaire redenen, 2 enorme kansen gemist door Sabena geen huwelijk te gunnen met KLM of Air France (nu wel één van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld nota bene!).
  • Vervolgens is men veel te laks geweest tegenover Swissair en is men passief blijven toekijken hoe de Zwitsers hun financiële afspraken niet nakwamen en Sabena 'plunderden' door o.a. financieel interessante delen te verhuizen naar filialen van Swissair (GateGourmet, Swisscargo, etc.).

Moest Sabena eigenlijk failliet gaan? Financieel gezien niet... blijkt nu.

Een frauduleus failliet dus. Georchestreerd door de politiek?

Een paar honderd ex-collega's kwamen vandaag samen op de luchthaven.

Update: Dat de Sabeniens één grote familie waren en gebleven zijn, bewijst oa. dit filmpje en deze foto's (1, 2) van een speciale 'show' die ex-Sabena mensen in elkaar hebben gestoken naar aanleiding van de 10de verjaardag van het failliet.

EXPAT LEVEN

Daar sta je dan eind 2001... geen werk, wereldwijde crisis, nasleep van 11 september...  Op zoek naar een andere luchtvaartmaatschappij dus. En dan liefst ook nog 'dichtbij'.
Na maanden van zoeken, bleef er ons echter geen andere optie over dan te gaan werken in het buitenland (eerst gebaseerd in Parijs, daarna in Tahiti). Een opgedrongen keuze (toch zeker in het begin), maar wel een belangrijk scharniermoment met veel aanpassingen en uitdagingen. Tot zelfs een complete verhuis eind 2004 van België naar Frans-Polynesië.

Nu, terugkijkend op die periode, realiseren we ons dat de voorbije 10 jaar ook een 'zegen' zijn geweest, zoals elke nieuwe uitdaging, nieuwe opportuniteiten met zich meebrengt : veel reizen, ontdekking van de andere kant van de wereld, tweedrie-talig gezonde kinderen, dubbele nationaliteit, collega's en vrienden overal ter wereld en het beste van al : een gelukkige familie met vele leuke herinneringen.

Wat zal ons het volgende decennium brengen?! Onze 'todo' lijst is nog steeds erg lang ;-)

Comments

Ingediend door Lode Roels op 19/11/2011

Woaw Jan,
Puike analyse, en vooral die laatste paragraaf over EXPAT is erg raak geschreven. Ik heb veel respect voor wat je doet met je leven en ook de manier waarop je aan time management doet. De wereld rond vliegen, een webbedrijf runnen en genoeg tijd overhouden voor familie en vrienden: chapeau, je moet je geheim bij gelegenheid eens vertellen :-)
Het beste,
Lode

Ingediend door Lodewijk Delaere op 1/12/2011

Dag Jan

Hoe sta je eigenlijk tegenover het feit dat Swissair Sabena heeft verplicht met Airbus te vliegen? Er werd een nooit-geziene vlootvernieuwing (34 nieuwe Airbussen geloof ik) geplaatst en alle piloten moesten worden omgeschoold wat heb meer dan 200 miljoen euro zou gekost hebben (bron De Tijd). Mede dankzij dat heb je achteraf nog werk kunnen vinden op Airbus A340 bij ATN.

groetjes
Lodewijk

Op dat moment sta je daar natuurlijk niet bij stil en grijp je die geboden mogelijkheid (uitbreiding vloot -> sneller carrière) maar al te graag met 2 handen. Alhoewel dat niet iedereen stond te popelen om van Boeing naar Airbus over te schakelen...

Wat uw laatste opmerking betreft : dankzij de A340 ben ik bij ATN terecht gekomen, dat klopt. Maar indien we geen Airbussen hadden aangekocht, had Sabena misschien niet failliet gegaan.Of ik vloog tegen dan op B747 bij Sabena en had dan wel ergens anders terug werk gevonden...

Daar heb je wel gelijk in. Als ik met niet vergis, heb je zowel op boeing als Airbus gevolgen. Het is misschien een moeilijke vraag om te beantwoorden aangezien je nog op Airbus vliegt, maar op welk type vloog je het liefst?

Moeilijke vraag inderdaad...

Ik heb nog altijd heel goede herinneringen aan de periode waarop ik op Boeing 737 vloog. 't Was natuurlijk ook mijn eerste 'jet' bij Sabena, dus die periode blijft u waarschijnlijk goed bij.

Tijdens de overgang van Boeing naar Airbus, viel mij onmiddellijk op dat Boeing heel 'degelijk' (stevig, ribuust) materiaal was, terwijl Airbus precies allemaal 'plastiek' was (ten minste toch in de cockpit).
Intussen vlieg ik al meer dan 10 jaar op Airbus en ik moet zeggen: voor een plastieken vliegtuig vliegt da heel goed! ;-)

Laat ons zeggen dat ik intussen een 'lichte' voorkeur heb voor Airbus, maar ik zou er niet voor terug deinzen om opnieuw op een Boeing (B777 of B787 liefst) te gaan vliegen.

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.