Sabena: 5 jaar

Vandaag is het alweer 5 jaar geleden dat onze nationale trots de boeken sloot moest sluiten. Er was een kleine herdenking op de luchthaven met enkele toespraken.

Net vandaag kondigen SN Brussels Airlines en Virgin Express hun nieuwe naam aan. Het wordt uiteindelijk Brussels Airlines. Even was er zelfs sprake om de naam Sabena opnieuw te gebruiken misbruiken, maar dat gaat dus gelukkig niet door. Economisch en marketing-gewijs, misschien een goed idee, maar emotioneel zou ik het toch moeilijk verteerd hebben, net zoals Filip Van Rossem en heel vele andere ex-Sabeniens trouwens.

En waarom moest dit net vandaag allemaal aangekondigd worden? Moet men de ex-Sabiens, die geen of ander werk gevonden hebben, nu echt nogmaals tegen de schenen stampen? Of was het om weer eens te kunnen "profiteren" van het einde van Sabena, en de daaraan verbonden media-aandacht?

Enfin, ik wens Brussels Airlines veel succes toe, maar het zal nooit meer worden wat het geweest is...
De verbittering blijft hangen op een verjaardag als deze... En dan nog zeker als blijkt dat het 'Failliet van Sabena was niet nodig'. Bedankt, maar dat wisten wij 5 jaar geleden ook al. En de politiek zwijgt als nooit tevoren...

 

Mijn gedachten op de verjaardag van het faillissement gaan naar alle ex-Sabeniens (waar ook ter wereld, welke job ze nu ook mogen hebben). En dan in het bijzonder naar de vrouw en de 5 kinderen van Michel Rongé (37), een collega co-piloot die de allerlaatste Sabena-vlucht deed (Cotonou-Brussel) en enkele weken later zelfmoord pleegde (1, 2)...

'Failliet van Sabena was niet nodig'

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.