Bezoek aan Washington DC

De voorbije dagen zat ik met 3 collega's van de bemanning in Washington DC. We zaten 5 dagen in New York en profiteerden van de gelegenheid om de Amerikaanse hoofdstad eens te gaan verkennen.

Zondagochtend met de eerste Amtrak-trein (6u45) vanuit Penn Station...

Penn Station NYC

... naar Union Station in Washington DC. Traject van ongeveer 3u.

Union Station Washington DC

Van daaruit ging het dan met de Old Town Trolley Tour bus langs alle musea en monumenten (White House, Capitol, Washington Monument) tot in Georgetown voor wat shopping en middageten.
Nadien genoten we al wandelend wat van het mooie weer en de omgeving.

's Avonds hadden we een muziekconcert van Genesis voorzien ("Turn It On Again" tour), toevallig gevonden op internet en in extremis nog tickets gevonden via eBay.
Door een probleem met de stroom begon het concert met een uur vertraging, maar als één van de bijna 18000 concertgangers bleef ik na 2u30 toch wat op mijn honger zitten... de show was af, maar muzikaal miste ik de grote hits (hier voor setlist en review).

Maandag zouden we dan wat rondwandelen en musea bezoeken o.a. The White House Visitor Center, The National Archives (met o.a. de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring) en het National Air and Space Museum en tenslotte het mooie Capitool.

Conclusie: Washington DC is een fantastisch interessante en culturele stad!
Absoluut de moeite!

Comments

Ingediend door Kasaka op 28/09/2007

"Conclusie: Washington DC is een fantastisch interessante en culturele stad!Absoluut de moeite!"Hoera!!! Washington is "mijn" stad en het is zo leuk er een enthousiast verslag over te lezen! Kristel heeft al een aantal keren op mijn blog gereageerd, volgende keer neem je haar mee en dan leid ik jullie rond! Er is nog veel meer behalve de Mall :).

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.