Korte trip naar Cairo, Egypte

Na enkele keren proberen is het ons deze keer toch gelukt... de piramides in Cairo, Egypte bezoeken! Weer een "wereldwonder" van onze lijst geschrapt.

Familiefoto aan de piramides in Cairo

Roos was met haar team op voetbalkamp in Spanje, en dus trokken we met ons 3 naar Cairo. De Emirates vluchten zaten vol, dus vertrokken we met EgyptAir. Na aankomst bracht onze chauffeur ons tot aan de Hilton Pyramids Golf Resort. Het weer was helaas niet al te best (onweerachtig met harde wind) dus beperkten we ons tot een uitgebreid dinner in het hotel.

De volgende dag stond het bezoek aan de piramides van Giza op het programma (zie foto's hieronder). Een unieke ervaring!
Gelukkig was er niet al te veel volk, zodat we ruimschoots de tijd hadden om alles te bezoeken.
In de namiddag bracht onze gids ons ook naar de trappenpiramide in Saqqara.

Dag 2 bracht ons in de voormiddag langs het wat verouderde, maar prachtige Egyptisch museum. 's Middags wilden we lokaal gaan eten bij Koshari Abu Tariq en daarna bezochten we nog de Mohammed Ali moskee in de Citadel en de Khan El-Hhalili bazar/souk.
De nacht brachten we door in het Intercontinental Semiramis hotel in hartje Cairo.

Helaas zaten alle terugvluchten tussen Cairo en Dubai vol (zowel Emirates als EgyptAir), waardoor we dan maar via Alexandrië (aan de Middellandse zee) met FlyDubai naar Dubai gevlogen zijn. Maar eerst nog een nachtje in het romantische Hilton King's Ranch.

Hieronder enkele foto's aan de piramides van Giza.

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.