Nieuwe carrière bij Emirates van start

Na 7 jaar Sabena, 10 jaar Air Tahiti Nui en een opleiding van 4 maanden, begint voor mij vandaag, na een laatste "Line Check", officieel een nieuwe carrière als boordcommandant A330 bij Emirates Airlines in Dubai.

A330 Emirates Airlines

Volgende stap...? Bijkomende type-rating op A340 (-300 en -500) binnen enkele maanden? En dan binnen enkele jaren (hopelijk) op de 'superjumbo' A380?! Dat zou mooi zijn...

Captain Emirates business card

Met meer dan 52.000 werknemers (en 167 verschillende nationaliteiten!) is Emirates al jaren één van de 'reizende sterren' in de luchtvaart (in het Midden Oosten maar zeker ook wereldwijd). Maar ook financieel doet de Emirates Group het bijzonder goed.

Om u een idee te geven : Emirates beschikt nu al over een vloot van 190 "wide-body" vliegtuigen (23x A330, 16x A340, 116x B777 en 30x A380) en heeft er nog bijna eens zoveel in bestelling (60x A380, 63x B777 en 70x A350)!

Dit jaar nog zal men elke 5 weken 2 nieuwe vliegtuigen in ontvangst nemen, waarvan bijna de helft nieuwe Airbus A380 zijn! De vloot van "oudere" A330 en A340 zal binnen dit en enkele jaren helemaal verdwijnen (ten voordele van nieuwe B777 en A380).

Aan het begin van de opleiding (eind oktober 2012) stond ik nog op 4de laatste plaats op de senioriteitslijst en was ik nummer 3372 onder de piloten. Intussen (na 4 maanden) ben ik 'al' 15 plaatsen omhoog geklommen en zijn er weer 114 nieuwe piloten bij aangenomen (ongeveer 25 à 30/maand)! 

Comments

Ingediend door Nico Galoppo op 5/03/2013

Proficiat, Jan! Mooie carrière stap voor jou, en een opwindende levensstap voor de hele familie!

Ah je bent al wat ingeburgerd in je nwe job dus. Succes. Enne gezin ook al gewend aan het Dubiaanse leventje?

Hey Kristel & Jan,

Ik heb jullie blog gevonden en even snel over de eerste pagina gescrolled. Het ziet er allemaal héél leuk uit ! Morgen ga ik me er eens een beetje meer op toeleggen en ga ik die blog een beetje meer uitspitten.
Het lijkt me dat jullie net zo'n spannend avontuur beleven als wij hier in Utah.

Ik hoop jullie gauw eens in Bilzen of St.-Truiden "life" te ontmoeten !
BTW, wij zitten in België van 25 mei t.e.m. 9 juni.
Daarna keren wij voor ons "laatste" jaar terug naar Utah.

Eind juli 2014 zit ons avontuur erop (maar dan hebben we tijd genoeg om jullie mss eens te komen opzoeken...hahaha !!!)
En als jullie ooit eens ECHT willen skiën en in "de beste sneeuw ter wereld" (ipv "indoor"..duhh !) dan kom maar af. Maar jullie zullen er wel snel werk van moeten maken dan want we hebben maar één winter meer te gaan !

Geniet er verder van en hou ons verder op de hoogte want we willen ALLES weten hé !

Liefs vanuit utah,
Ingrid

Super dikke proficiat,Jan. Hopelijk ga je daar een mooie tijd tegemoet! Zijn je vrouwtjes het daar al wat gewend?? Geef ze maar een dikke knuffel van mij...
Groeten,

Liesbeth & Co.

Wat een verschil met het kleine ATN om nu bij zo'n enorm bedrijf te werken! Gaat wel even duren voordat je met alle 3372 piloten hebt gevlogen... Ik kan mij wel voorstellen dat je bij ATN was uitgegroeid, en dat je bij Emirates een hoop nieuwe spannende kansen voor de toekomst hebt.

Ingediend door Bianca Hendriks op 6/04/2013

Beetje erg laat wel maar alsnog gefeliciteerd met deze nieuwe job met supergoede vooruitzichten ! gaaf hoor ! veel succes gewenst

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.