U2 in Viva Las Vegas

Meer dan 6 maand geleden al had ik online tickets gekocht voor 360° tour van de Ierse rockband U2 in Las Vegas.

Nadat mijn planning voor oktober gepubliceerd was en officieel bevestigd werd dat we konden gaan, kon het organiseren beginnen... kinderen op visite bij vrienden, hotel boeken in Sin City, vluchten boeken,...

Uiteindelijk zijn we de ochtend van het concert aangekomen in LAX, vandaar met Southwest naar McCarren LAS, inchecken in het Treasure Island hotel op de strip met alle casino's en erna naar het Sam Boys stadium waar het concert doorging voor 42.000 toeschouwers.

U2 concert in Las Vegas

U2 concert in Las Vegas

Het inmense podium van de 360° Tour, deels van Belgische makelij trouwens (constructie door Stageco en schermen van Barco)!, wordt niet voor niets 'De Klauw' genoemd.

Met een overspanning van zestig bij veertig meter, is dit het grootste podium dat ooit werd gebouwd. Stageco maakt drie identieke podia die constant onderweg zijn... Eén podium (40 vrachtwagens!) opbouwen duurt 4 dagen, de afbraak neemt 2 dagen in beslag!

Meer artikels en foto's over dit podium: Ontdek 'De Klauw', het podium van U2, U2 Stage Sets Trendsetting Hydraulics, Vlaams bedrijf bouwt gigantische podium U2, foto's op Flickr

U2 concert in Las Vegas

Het concert zelf werd 'ingeleid' door de Amerikaanse hip-hop band Black Eyed Peas. Niet echt ons ding, maar bon ze kregen de massa wel mee.

Daarna volgde een 2,5u durende show zoals we nog nooit gezien hadden! Adembenemend en grandioos! Eén van de beste concerten die we ooit gezien hebben.

U2 concert in Las Vegas

U2 concert in Las Vegas

U2 concert in Las Vegas

Dat belooft voor het U2-concert in België volgende zomer (22+23/09/2009)...

Meer...

Twee dagen later speelde U2 in de Rose Bowl in Los Angeles en kon je alles live bekijken via YouTube. Hieronder het volledige U2 concert in L.A.!

Comments

Ingediend door Pepijn op 13/11/2009

Super leuk! Ik heb U2 voor het laatst live gezien op de "Zooropa" tour in de 'Kuip' (Feyenoord stadion Rotterdam)... dat moet 1992 geweest zijn.Jullie verhaal en foto's verhogen mijn voorpret voor 15 September 2010: München, Olympiastadion. Ik heb al kaarten!

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.