Geslaagde MOT reünie

Jarenlang (1989-1993) heb ik meegedraaid als (hoofd)monitor op de speelplein- en Grabbelpaswerking in Tienen, en nadien (1993-1995) op de jeugddienst om Jeugdhuis De Bleek op te starten.

Speelpleinwerking Tienen 1993

Pas in 1988 werd er in Tienen een Stedelijke Jeugddienst opgericht, en een jaar later al organiseerde toenmalig jeugdconsulent Erwin Van Dycke en zijn ploeg een eerste keer "speelpleinwerking".

Nog een jaar later werd er een monitoren-ploeg opgericht onder de naam "Monitoren Organisatie Tienen" (MOT). De bedoeling van deze feitelijke vereniging was om aan de hand van allerlei activiteiten onder het jaar (kinderanimaties, weekends, cursussen, akties) de speelpleinwerking in de zomervakantie voor te bereiden en praktisch uit te werken!

Monitorenweekend 1992

Na de eerste jaren werd deze speelpleinwerking uitgebreid naar kinderopvang en nadien Grabbelpas.

Het succes van de MOT en haar groep MOTters, zoals we onszelf noemden, was ongezien en gedurende 10 jaar (tussen 1989 en 1999) kon de zomer-werking van de Jeugddienst rekenen op een uiterst gemotiveerde groep monitoren en vrienden!

MOT Kerstfeest

Tien jaar na het einde van de MOT was het tijd om iedereen (meer dan 120 monitoren!) nog eens op te trommelen voor een gezellige weerzien en BBQ met partners en kinderen! Een kleine 50 volwassenen en 20 kinderen schreven zich in.

Groepsfoto MOT reünie

MOT reünie

MOT reünie

MOT reünie

MOT reünie

Alle foto's van de reünie vind je op Picasa! Oude foto's van de MOT vind je hier.
UPDATE: De foto's van Anja vind je hier.

Bob schreef er wat over in zijn blog en Anja schreef zelfs een klein verslagje op Facebook:

10 u: Mooi weer en klaar voor een schitterende dag

Afspraak op de jeugddienst voor het opstellen van tentjes, springkastelen, tafels, stoelen, aanvullen drank, enz.
Aanwezigen: Isabelle, Jan, Anja, Erwin, Bart, Bob van Erwin en Sara van Jan.

Sleuren, trekken en duwen aan de feestmobiel, maar eens ter plaatse, snel leeggemaakt en opgesteld.
Isabelle had de bonnetjes klaargemaakt en samen met Sara en Bob werd alles mooi per ex-moni in enveloppes verdeeld.
Anja heeft de drank aangevuld.
De mannen hebben met hun mankracht de springkastelen geplaatst en de nodige electronica in orde gebracht voor het afspelen van de MOT-filmpjes en foto's.

Tegen 12 uur was eigenlijk alles in orde, iedereen vlug eten en dan terug voor de reünie.

15 u: De eerste ex-moni's vallen binnen, eigenlijk was er zelfs al eentje. Ons véke was als eerste op post. En voor diegenen die er niet waren, ons Veerle heeft een zwaar Oostends accent gekregen. ;-)

Op de tafels lagen tal van foto's en oude motors dus al snel werden de herinneringen opgehaald aan de goeie oude tijd. De kinderen worden achtergelaten op het pleintje aan de springkastelen en aan de speeltuin, al snel is het een plezante bende met ex-moni's, partners en kinderen.

Verena start spontaan met schminken en de resultaten waren super, kleine clowntjes, feëen, tijgertjes lopen rond en pronken bij hun ouders. Voor Verena dus nen dikke merci om zomaar in te vallen. Er waren niet zoveel ex-moni's van jou generatie, maar hopelijk hebben we de volgende keer meer succes.

18 u: Tijd voor het apéritief. De cava wordt rijkelijk uitgeschonken en ook een klein beetje fruitsap, de spekfakkels worden van de BBQ gehaald en alles wordt klaargemaakt om de avond in te gaan met een gezellige BBQ.

Drie stukken vlees per volwassene en twee voor de kinderen, een uitgebreid saladebuffet en het mooie weer maken het een geslaagde BBQ.

Kinderen lopen nog rond terwijl de ouders bijpraten, maar stilletjes aan lijken de jongste toch uitgeput te geraken. Tegen schemering wordt alles met man en macht buiten opgeruimd. Springkastelen inpakken was hierbij de publiekstrekker. Met de aanwijzigingen van Erwin en met zen jarenlange ervaring werd dit tot een goed einde gebracht.

Iedereen wordt gevraagd om binnen te komen om nog mee te doen aan een echte MOT-improvisatieact. Lachen geblazen dus.
Het viel me toch wel op dat het improviseren niet zo makkelijk ging als vroeger dus de boodschap is zeker oefenen voor de volgende keer, of natuurlijk zelf de improvisatieact in mekaar te steken zoals Bart en Isabelle (goed gezien eigenlijk om niet mee te moeten improviseren). Zeg eens euh kwam aan bod, de meest slechts denkbare manier om..., fotoronde, enz.
Een leuke avond met een improviserend einde.

Aangezien het voor de meeste op maandag een gewone werkdag was wordt er afgesloten na de improvisatieact. Leeggoed wordt nog geteld, toog wordt in de mate van het mogelijke opgekuist. Rond 23u15 wordt alles afgesloten.

En dan een welverdiende nachtrust!!!

Iedereen, het was een gezellige boel.
Bedankt aan de jeugddienst om zijn accomodatie ter beschikking te stellen, en van mij mag dit zeker nog eens gebeuren.

Volgende reünie eens terug op weekend misschien? In de Ardennen dan bv. met 's namiddags kajakken of een andere groepsvorming-aktiviteit?
Enfin, 't is maar een voorstel... De do do do, de da da da ;-))

Comments

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.