Het ideale hotel (voor flightcrew)

Elke maand zit ik tussen de 10 en de 15 dagen in een hotel! Sommigen vinden dit misschien "leuk", maar dat is het niet altijd... zo is bv. telkens van bed veranderen niet altijd evident.

Wat mij betreft moet het "ideale hotel" hieraan voldoen (in deze volgorde):

  • Communicatie
  • Rust(en)
  • Omgeving
  • Comfort

Dit lijstje en de volgorde is natuurlijk niet dezelfde als we op vakantie zouden zijn, of met kinderen op hotel. Dit is mijn persoonlijk idee over het ideale hotel als bemanningslid, alleen, ver en veel van (t)huis.

COMMUNICATIE

Kristel vindt dit minder leuk, maar het allereerste dat ik doe als ik in mijn hotelkamer aankom, is mijn PC aansluiten op internet. Als dit niet lukt bel ik onmiddellijk de receptie voor een andere kamer.
Een internet-aansluiting (voor email, chat en om te kunnen werken voor Prosite en 17S149W) is van "levensbelang" voor mij. En als het kan, liefst ook nog met wat debiet aub.
Met mijn Linksys Compact Router kan ik zelfs een eigen draadloos netwerk maken in mijn kamer.

RUST(EN)
Een rustig hotel en een kamer waar (echt) kan gerust worden staat ook hoog in mijn lijstje.

Dit houdt o.a. in : een groot bed (king-size aub), zachte matras, geen lawaai in de gang of van buiten, ramen die open kunnen om te verluchten en een airco (of verwarming) die nauwelijks lawaai maakt.

OMGEVING
Het ideale hotel ligt liefst niet te ver van de luchthaven gelegen (max. 45 minuten rijden) en vlak in het centrum. Winkels en restaurants in de buurt zodat niet telkens een auto gehuurd moet worden. Een goed georganiseerde busdienst van het hotel en/of openbaar vervoer.
Voor een kort verblijf (max 48u) is dit punt iets minder belangrijk. Bij een lang verblijf is het toch belangrijk om wat uit het hotel te kunnen.

COMFORT
Het basis-comfort (TV, airco/verwarming, douche) is tegenwoordig altijd aanwezig, maar deze extraatjes maken het flightcrew-leven toch iets wat gemakkelijker:

  • Bureautafel met (comfortabele) bureaustoel
  • Een 24u/7d roomservice, niet al te duur en met een (gezonde) veelzijdige kaart
  • TV met HBO (of een andere kanaal met veel films, en zonder al te veel reclame)
  • TV met connectie-mogelijkheid om een externe DVD- of mediaspeler (bv. Plextor Portable Media Speler) aan te koppelen. Kwestie van eigen films/DVDs te zien, of muziek te spelen
  • Een ruime kamer met frigo, balkon, terras, salon,...
  • Sportzaal in hotel, zwembad,...

Comments

Ingediend door Sally op 3/10/2008

Nou mijn hubbie zou hetzelfde lijstje invullen. Het geldt dus niet alleen voor flightcrew maar voor elk veel reizende (zaken) man...Hoewel met die aanvulling dat die internetaansluiting wel betaalbaar moet zijn. Soms vragen hotels zulke extreme bedragen (per uur!) voor internetten dat manlief nog gedwongen wordt om een internetcafe op te zoeken!...

Ingediend door Goya op 3/10/2008

Ik denk dat uw criteria voor elke reiziger opgaan, belangrijkste vind ik ruimte en een goed bureau. Als ik kon kiezen koos ik voor een internetaansluiting ipv televisie, en dan nog liefst een aansluiting waarbij je een aansluiting voor een dag/week kan nemen. Kaartjes die je per uur betaalt zijn meestal pure afzetterij, gelukkig factureren we zulke onkosten rechtstreeks naar de klant door.

Ingediend door Nico op 9/10/2008

Raar toch hoe de meeste goedkope en bijna vervallen motels hier in de VS steeds gratis wifi en hi-speed kabelconnectie hebben, terwijl je daar in de luxueuzere hotels steeds voor moet betalen (en niet een beetje).

Ingediend door liliane op 18/10/2009

kan ik alleen maar beamen . sommige kunnen dit niet begrijpen . maar die hebben een job van 9 to 5 .het is echt zalig om terug thuis te komen en in uw eigen bed te slapen !!

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.