Eindelijk onze werk- en verblijfvergunningen in orde

Het heeft lang geduurd (en heel wat poilitiek getouwtrek gekost) maar mijn werkvergunning voor 5 jaar en onze verblijfsvergunningen voor 10 jaar zijn eindelijk in orde geraakt!

Vermits Frans-Polynesië Frans overzees gebied (met het speciale "Pays d'Outre-Mer"-statuut) is, zijn de verblijfsvergunningen Frans nationale materie, terwijl de werkvergunningen een lokale, Tahitiaanse aangelegenheid zijn.

Om een verblijfsvergunning van meer dan één jaar te krijgen, moet je eerste een werkvergunning van meer dan één jaar krijgen. En om dit te krijgen moet je eerst al 5 jaar in Tahiti wonen en vervolgens investeren of een politieke hefboom gebruiken... ;-)

Vroeger moesten wij dit jaarlijks allemaal opnieuw aangevraagd. Nu zitten we weer voor enkele jaren gerust(er).

Comments

Wat een ellende is dat toch met al die papieren overal, als je toch gewoon inkomen hebt en geld besteed in het land waar je woont waarom doen al die landen toch zo moeilijk over immigranten ? Doorgaans heb je van overheidswege nergens recht op dus welk risico lopen ze ? ieder land heeft buitenlands geld nodig inmiddels lijkt het.Maar wel lekker dat je er nu weer een paar jaar vanaf bent.

erik hier is een nederlander , wij wonen nu al weer 15 jaar terug in nederland , maar hij heeft de eerste 2 jaar om de 3 maanden hier in tienen naar het stadhuis moeten gaan met bewijs dat hij hier werkte , nu heeft hij een verbijfs vergunning van 5 jaar die hij steeds moet hernieuwen maar dan moet hij ook nog bewijzen dat hij hier werkt he hij is hier zelfs gaan navragen wat hij moest doen voor een belgische nationaliteit en weet je wat ze zeiden , je wordt getest of je de nederlandse taal kent en t'is nen nederlander ongelooflijkalle jan jullie kunnen nu rustig verder daar ze laten jullie voor 10 jartjes met rust erg dat het zolang moet duren he

Ingediend door Sean op 28/02/2011

Hoii, Ik weet niet precies aan wie ik deze vraag moet stellen of deze site beheren..

Naar de korte samenvatting over Jan die na veel moeite eindelijk een verblijfsvergunning kreeg wou ik graag wat informatie willen vernemen.

Ik ben Sean 21 jaar en wil graag Naar Tahiti op vakantie. In die tijd wou ik voor een baantje gaan zoeken zodat ik daar misschien een huisje kon huren en voor een langere tijd daar zou kunnen verblijven. een maand een jaar, misschien langer. Maar nu lees ik dat dat niet zomaar gaat. Kunt iemand, misschien u Jan.. mij een klein beetje opweg helpen hoe ik dat het best aan zou kunnen pakken?

ik zou het zeer op prijs stellen, dit is een droom voor mij! Alvast hardstikke bedankt Groeten Sean.

PS: Er kan evt.. gereageert worden op mijn E-mail adres [email protected]

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.