Jacques Wilmart schrijft boek over Ark van Zoé

Jacques Wilmart, de 74 jarige Belgische piloot (en ex-Sabena boordcommandant) die betrokken was in de zaak Ark van Zoé, heeft zijn boek voorgesteld.

Opgepakt in Tsjaad eind oktober 2007 en verdacht van medeplichtigheid aan de ontvoering van minderjarigen. Twee weken later werd hij pas vrijgelaten.

In 'Arche de Zoé, la vérité du pilote', vertelt hij over zijn ervaringen van de afgelopen maanden, zijn passie voor de luchtvaart en zijn humanitair engagement.

“J'étais sur place, j'ai été jeté en prison, j'ai souffert moralement et physiquement… Tout cela me donne le droit de relater ma version des faits et ma vérité, et de clamer haut et fort que derrière les actes des membres de l'Arche de Zoé, je n'ai jamais vu qu'une seule motivation : sauver des enfants d'un pays en guerre pour les mettre temporairement à l'abri, et cela par purs idéalisme et générosité.”

Te koop via Proxis en Amazon.

Comments

Het is leuk dat hij zijn handen probeert te wassen in onschuld, en zegt dat hij uit pure idealisme gehandeld zou hebben, maar volgens de Duitse en Nederlandse media zou het gaan om kinderen die gewoon in het dorpje waar ze met hun hele familie woonden in een auto werden gesleurd en ontvoerd door deze "idealisten". Niets zielige weesjes, gewoon ordinaire kinderhandel. Sommige kindertjes werden gewoon meegelokt met snoepjes. Ik ken de zaak niet genoeg om te weten of deze man van te voren op de hoogte was van de drijfveren en werkwijzen van Zoe's Ark, maar anders zat hij verdiend in het gevang. De enige reden dat iedereen trouwens zonder proces mocht gaan, is omdat de Franse regering die van Tsjaad zwaar onder druk heeft gezet, en niet omdat ze onschuldig waren. Zelfs al dachten de leden van Zoe's Ark dat ze iets goeds deden voor zielige kindertjes, het is weer de arrogantie van de Westerling dat de ouders die kinderen niet gelukkig konden maken. Zie ook Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/2007_Zo%C3%A9%27s_Ark_controversy

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.