Gezagvoerder Peter Burkhill door het slijk gehaald

De Britse tabloids zijn er bekend berucht voor, maar deze keer speelt Het Laatste Nieuws het vuile spelletje mee...

Een artikel in het Britse News of the World (en integraal overgenomen door Het Laatste Nieuws) toont foto's van (waarschijnlijk) Peter Burkhill, de boordcommandant van de gecrashte Boeing B777-200 op de luchthaven van London Heathrow vorige donderdag, tijdens één of ander feestje.

Wat dat iemand in zijn of haar privé-leven doet (of niet doet) is toch voor zijn rekening. Aan de foto's te zien is het voor mij niet duidelijk dat het over stewardessen gaat, laat staan dat er daar iemand tegen zijn zin aanwezig is...

Feit is dat hij, door zijn job (goed) te doen (!), waarschijnlijk het leven gered heeft van 136 passagiers!

Picture of BA B777 crash at Heathrow

Waarom moet daar meer achter gezocht worden? Waarom moet hiervoor gegraven worden in zijn privé-leven? Sensatie? Wat is de nieuwswaarde hiervan?
Ik denk dat deze collega op dit ogenblik al genoeg kopzorgen heeft (choque, stress, verantwoording afleggen, onderzoek en resultaten afwachten, tijdelijke schorsing van het vliegen in afwachting van, mogelijke schadeclaims,...)?!

Waar gaan we naartoe in deze wereld...

Comments

link kan er niet helemaal op, zie ik. Daarom artikel hieronder:Rel in Thailand door piloot die vreemd gaatEen Thaise tv-serie over een getrouwde gezagvoerder van een passagierstoestel die vreemd gaat met een stewardess heeft de woede gewekt van de vakbond voor luchtvaartpersoneel in Thailand."Slaat nergens op"De bond wil dat het ministerie van Cultuur ingrijpt en de serie van het scherm haalt. "Het gaat in deze serie alleen maar om seks en om stewardessen die elkaar uit jaloezie te lijf gaan. Dat slaat nergens op", zegt Noppadol Thaungthong woordvoerder van de vakbond. "Het geeft een vertekend beeld van de werkelijkheid en schrikt jonge mensen af die een baan in deze branche ambiëren."FacettenBij Channel 5, de tv-zender die de soap uitzendt, is men zich van geen kwaad bewust. "De producer beklemtoont dat het beroep van stewardess in al z'n facetten wordt belicht", verklaart zegsman Thawinan Konkran van de tv-zender die eigendom is van de strijdkrachten. "Maar als sommige scènes niet kloppen, zullen we de producer vragen daarin verandering te brengen."OorlogVan de televisieserie "Oorlog tussen stewardessen", die vorige week begon, zijn inmiddels drie afleveringen uitgezonden. Volgens Channel5 zijn de kijkers er helemaal weg van: het publiek kan geen genoeg krijgen van de intriges en seksscènes. (anp/mvl)

Ingediend door saskia op 21/01/2008

Het is typisch om mensen die voor even een held zijn, door het slijk te halen. Het is niet alleen de media zn schuld, maar ook de persoon die die fotos heeft opgestuurd (echt of niet echt allesinds gunt iemand deze man geen positieve berichtgeving).Ik hoop van harte dat die tv serie niet is wat er werkelijk de hele tijd gaande is. Ik denk dat Jan dat ook wel zal kunnen beamen als zijnde zijn ervaring.Maar k moet wel zeggen die paar stewardessen waar k perongeluk mee heb moeten samenwerken nadat ze hun job bij sabena kwijt waren, de meest kattige en achterbakse wezens ooit. Maar ik kan het echt wel verkeerd getroffen hebben.

Ingediend door Sally op 21/01/2008

Ik kan er ook niet met mijn verstand bij. Maar ja leugens, intriges en geroddel verkoppt nu eenmaal goed. En ook het feit van niet kunnen hebben...eerst een held zijn dus dan nu zijn dirt boven halen.

Ingediend door www.vandijkjes… op 22/01/2008

Ze mogen blij zijn dat die mn dat toestel aan de grond gekregen heeft. Had heel anders kunnen aflopen. Maar inderdaad zo gaat dat tegenwoordig. Achterklap verkoopt blijkbaar beter..gr petra

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.