iRobots kuisen bij ons sinds Sint-Valentijn

Enkele weken geleden kreeg ik op één of andere website een super-aanbod: een iRobot Roomba stofzuiger-robot samen met een iRobot Scooba mopper-robot!

I Love Robots't Is niet dat wij lui zijn of niet graag kuisen of zo, maar dit stond al lang op mijn verlanglijstje en wou ik wel eens aan het werk zien. En daarenboven het perfecte cadeau voor Sint-Valentijn!

Snel even online besteld dus, en wat later werd het netjes geleverd op mijn POBOX in Los Angeles. Foto's en alle uitleg vind je op www.irobot.com of via Wikipedia.

Hoe werken die kuis-machines? Heel eenvoudig...
- batterijen opladen, produkt en water indoen (Scooba)
- zoveel mogelijk van de grond af, een 'virtuele muur' (electronische) plaatsen aan de trappen (anders vallen ze naar beneden)
- plaats de robot in het midden van de te kuisen kamer en starten die handel
- via een eigen algoritme en een 'bumper' tasten de robotten de omgeving af en kuisen/stofzuigen intussen de grond
- na gebruik filter/stofzak ledigen (Roomba) of het vuil water wegdoen (Scooba)

Hieronder een foto van onze Scooba "in actie".
iRobot Scooba

Natuurlijk zijn er nadelen aan deze 'robotten': verbruikt elektriciteit, batterijen opladen, werkt hooguit 1,5u constant, geraakt niet of moeilijk in de hoeken of op moeilijke plaatsen, maakt lawaai, kuist niet zo goed als je het zelf zou doen,...

MAAR... we hebben beide robots nu al enkele keren aan het werk gezet, en we zijn best wel tevreden. 't Is niet om de grote kuis mee te doen, maar voor tussendoor is het perfect.
Het belangrijkste voordeel is dat je iets anders kan doen, terwijl de Roomba en Scooba verder kuisen! Zelfs gewoon het huis uit gaan, of één kamer laten doen terwijl je intussen bezig bent met andere dingen.

Comments

Ingediend door ilse op 25/02/2007

Wat een uitvinding.. ik ben er nu al weg van.De nadelen zijn te verwaarlozen want, behalve batterijen verbruiken, zijn deze nadelen er bij mij ook hoor. Het lawaai komt van mijn gepuf en geblaas, ik geraak ook niet altijd in de moeilijke hoekjes, en langer dan 1.5h hou ik het meestal toch ook niet uit hoor.Dus prijs jullie gelukkig met deze nieuwe aanwinst.

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.