Technologische nieuwtjes

De (nabije) toekomst heeft weer allerlei interessants in petto op IT-vlak...

- Skype: versie 2 met o.a. video/webcam-ondersteuning (eindelijk!) is voorlopig nog in beta-versie, maak kan je al wel downloaden.
- Een combinatie van email met RSS (voorbeeld van RSS-mogelijkheden op website Stad Tienen) zou wel eens dé oplossing kunnen zijn tegen spam. De huidige vorm van email is een "store-and-forward protocol", terwijl RSS een "store-and-get-retrieved protocol" is. M.a.w. uw (spam)-emails komen niet meer terecht op de mail-server van de geadresseerde, maar staan te wachten op de mail-server van de verzender om gedownload te worden.
RSS is 100% opt-in dus je zou in deze opstelling zelf kunnen kiezen van welke kanalen/personen je mails wenst te ontvangen!
Zie: Why Yahoo's marriage of RSS and e-mail could be an antispam breakthrough
- Bloggen wordt "mainstream". Via Telenet kan je nu (gratis) je eigen eigen blog starten.
- Microsoft stelt met Live haar nieuwste concept voor... (live) web-services.
- Er wordt alsmaar meer gepraat over het zogenaamde "web 2.0", totaal platform met interactieve webtoepassingen met consumenten in de hoofdrol. Via o.a. de zogenaamde AJAX-technologie krijgen bezoekers 'vlottere' websites te zien.
- De Europese .eu-domeinnamen zijn van start gegaan. Natuurlijk heeft ook Prosite zijn registratie ingediend.
- Hardware gadgets overal.... Wat denk je bv. van deze kuisende Scooba iRobot, of deze Linksys mini-WiFi-router speciaal voor reizigers zoals ik? Of wat te denken van deze SlingBox (waarmee je je TV-programma's van thuis via internet elders kan laten afspelen)?

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.