Belgische film uit in VS

De Belgisch psychologische thriller "De zaak Alzheimer" van Erik Van Looy komt vandaag uit in de Verenigde Staten. De film wordt uitgebracht onder de titel "The memory of a killer" en zal te zien zijn in 90 Amerikaanse steden.

De film opent in bioscopen in New York en Los Angeles en zal daarna in de arthouse-zalen van bijna 90 andere Amerikaanse steden te zien zijn.
Verdeler Sony Pictures Classics voert een uitgebreide promotie voor "The memory of a killer": trailers, posters, een website en een beperkte perscampagne.

Regisseur Erik Van Looy was in Los Angeles voor een fotoshoot en doet ook enkele telefonische interviews. Mocht de film groeien, dan kunnen ook de hoofdrolspelers Jan Decleir en Koen De Bouw worden ingezet.

De eerste reacties in de Amerikaanse pers lijken positief. "Een geweldige thriller waarbij verscheidene gewiekste trucs uit de mouw worden geschud, de laatste nog overtuigender dan de vorige", schrijft The Los Angeles Times.

In België hebben ondertussen 750.000 mensen "De Zaak Alzheimer" (naar de roman van Jef Geeraerts en met Jan Decleir in de rol van een zieke huurdoder) gezien. Van de dvd werden al meer dan 200.000 exemplaren verkocht en zo'n 925.000 tv-kijkers zagen de tv-bewerking op Eén, aldus het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en producent MMG.

Comments

Ingediend door @nn op 28/08/2005

Ja, das dus bij ons in LA he! Hier ben ik er nog niet geraakt, vele van mijn vlaamse vriendinnen in LA wel, ze spreken van volle zalen, whaaw.Leuke site heb je zeg, ik kom hier vast nog wel eens rondneuzen.

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.