Na regen komt zonneschijn

Het regenseizoen, tijdens de zomer (van ongeveer december tot maart hier) is officieel al een tijdje bezig maar tot op heden hadden we er nog maar weinig van gemerkt... Vandaag was het dan 'eindelijk' zover: ganse dag regen, regen en nog eens regen! Het paradijselijke aan Frans Polynesië was vandaag ver te zoeken, alles lag er troosteloos bij. Zelf Moorea, het eiland hier net over, was vanop ons terras al niet meer te zien.

Nochtans... Uitzonderlijk droog is het hier tot nu toe geweest, en deze regen is dan ook meer dan welgekomen. Niet omdat de mensen hier graag nat zijn, maar vooral omdat het water in de bergen wordt opgevangen en dienst doet als buffer voor de droge, winterschaartste (juni-september)!

Tijdens de heetste (en ook natste) maanden (nu dus) is het gemiddeld overdag zo'n 33-34°C! Dit is natuurlijk onder 'thermometerhut', dus in de schaduw! 's Nachts zakt de temperatuur tot een graad of 27-28°C. In de wintermaanden (juni-september) is het heel wat 'frisser' en droger met temperaturen rond de 30°C overdag en 25°C 's nachts.

Het regenwater zou voor minder verdampen...

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.