Airbus

Qantas 32 Cockpit Resource Management (CRM)

Hieronder een 45 minuten durende aflevering (van “Air Crash Investigation” - National Geographic) over de Qantas QF32 vlucht waarbij een Airbus A380 een motor verliest en de daaropvolgende gebeurtenissen.

Afgezien van de omstandigheden, is deze video vooral interessant over de manier waarop de bemanning efficiënt samenwerkt en het vliegtuig terug veilig aan de grond zet.
Een mooi voorbeeld van wat wij in de luchtvaart “Cockpit Resource Management” of “CRM” noemen. Samenwerken, delegeren, kijken naar de feiten, prioriteiten stellen, zoveel mogelijk hulp die ter beschikking is ('resources') gebruiken, opties bestuderen, risico's afwegen en uiteindelijk een gezamelijk plan uitwerken en uitvoeren.

Vooral de opmerking van één van de piloten op het einde van de reportage stemt, gezien de discussie van de afgelopen maanden over het verder automatiseren van de cockpit en het verminderen van het aantal piloten aan boord, tot nadenken : We mogen blij zijn dat er nog steeds "echte mensen" achter de stuurknuppel zitten!

Qantas 32 is een goed voorbeeld van hoe piloten in de cockpit een complexe taak veel beter tot een goed einde kunnen brengen dan een computer(programma) of een ‘piloot’ op de grond, die het vliegtuig bestuurt zoals een drone!

Vrij vertaald van leehamnews.com/2015/07/25/qantas-32-cockpit-resource-management-at-work/

Sara op cursus bij Airbus en Emirates

Sara kon, samen met tientallen andere kinderen van Emirates werknemers, meedoen aan een leuke namiddag workshop van The Little Engineer georganiseerd i.s.m. Emirates en Airbus.

Na een rondleiding doorheen de technische gebouwen van Emirates, moesten ze (in groepjes) o.a. een Airbus A380 'assembleren' op basis van onderdelen die uit verschillende hoeken van Europa kwamen en een programma schijven (in code) om een landend vliegtuig te laten 'taxiën' naar zijn gate.

The Little Engineer in Dubai 2015

The Little Engineer in Dubai 2015

Aan het einde van de dag kregen ze natuurlijk allemaal een certificaat en een leuke "goodiebag" met allerlei gadgets van de sponsors (papa bij) ;-)

The Little Engineer in Dubai 2015

The Little Engineer in Dubai 2015

The Little Engineer in Dubai 2015

Meer foto' vind je hier.

Airbus A330neo dan toch aangekondigd

Het heeft wat tijd gekost, maar Airbus lanceert dan toch officieel de vernieuwing van de A330 aka A330neo.

 

De 2 nieuwe versies worden A330-800neo en A330-900neo en beloven o.a. 14% brandstofbesparing.

Airbus A330neo

Meer technische details over de A330neo vind je hier.

Dubai Airshow 2013

De tweejaarlijkse Dubai Airshow werd voor het eerst gehouden op de nieuwe luchthaven Dubai World Central (DWC) of Al Maktoum International Airport. Mooie lokatie met heel wat plaats en mogelijkheden, maar wat 'ver' van Dubai zelf.

Kristel hielp mee tijdens de beurs, terwijl ik mij kon 'uitleven' bij al dat moois.

Inkom Dubai Airshow 2013

Registration agents Dubai Airshow 2013

De eerste dag van de beurs was het al raak met aankondigingen... De geruchten en mijn voorspellingen zijn (deels) uitgekomen: Emirates bestelt maar liefst 150 nieuwe Boeing B777x en 50 extra Airbus A380s!

De grootste bestelling van vliegtuigen ooit, met een waarde van 99 miljard dollar = 99.000.000.000 USD (of 72 miljard EUR)! Hallucinant...

Ook het "masterplan" van de nieuwe luchthaven en omgeving werden voorgesteld op de beurs. Voorlopig is er nog maar 1 van de voorziene 5 landingsbanen af en in gebruik.

Er is m.a.w. de komende 20 jaar nog werk genoeg in de Golf!

Op de static show was er ook heel wat te bewonderen...

Qatar B787 'dreamliner'

Heel wat foto's vind je terug op o.a. de Flickr account van EADS.

Voor de airshow zelf had men dit jaar tribunes voorzien zodat iedereen kon meegenieten, met als lokale attractie o.a. het nationale UAE stunt-teamAl Fursan” (The Knights).

Al Fursan - UAE aerobatic team

 De laatste dag van de Dubai Airshow werd helaas afgelast door regen en onweer.

Maar dat kon de pret niet bederven van de meer dan 1000 aanwezige bedrijven die voor 200 miljard dollar aan bestellingen binnenhaalden tijdens de Dubai Airshow!

Emirates A319 Corporate Jet voor VVIPs

De Vice president van de Verenigde Arabische Emiraten (UAE), eerste minister van Duba,i His Highness Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, bezocht de nieuwe (en enige) Airbus A319CJ van Emirates.

Dit toestal, met 10 individuele "First Class" cabines, internet, vergaderruimte voor 9 personen en douche, zal exclusief gebruikt worden voor het vervoeren van VVIPs!

Het bewuste toestel (A6-CJE) zou een cadeau zijn van Airbus aan Emirates voor de vleugel-problemen van de A380.

Dit vliegtuig (en de VVIPs) "volgen" kan via flightradar24!

Vluchtje boeken? Dat kan via www.emirates-executive.com

Met Emirates naar noorden van Iraq

Bijna dagelijks vliegt Emirates op Erbil in het Koerdische noorden van Iraq. Deze stad is de 4 grootste van het land, na Badgad, Basra en Mosul.

Het Lido vluchtplan vermijdt het luchtruim van Iran en brengt ons van Dubai (DXB/OMDB) via Bahrein, Kuwait, Basra en Badgad tot in Erbil (EBL/ORER).

Vliegtuig zat goed vol (230 passagiers). Vluchttijd : 2u45

OMDB-ORER

De nieuwe luchthaven van Erbil beschikt over één van de langste landingsbanen ter wereld nl. 4800m lang en 90m breed! Meer dan plaats genoeg dus om met onze Airbus A330 (A6-EAJ) vlot te landen.

Belangrijkste toeristische trekpleister en hart van Erbil is de Citadel, een door UNESCO beschermd monument. Al bijna 10.000 jaar is de Citadel bewoond door diverse bevolkingsgroepen. Het natuurlijk plateau van 10ha en de omwalling zorgde voor de nodige bescherming.

Erbil Citadel

Op de tarmac echter waren we het enige vliegtuig, nochtans vliegen er 15-tal maatschappijen op Erbil.

Emirates Airbus A330 in Erbil, Iraq

Na een "turn-around" van 1u waren we klaar om terug te vliegen richting Dubai.