Bora Bora

Uitblazen in Four Seasons Resort Bora Bora

Helaas geen ski deze krokusvakantie (nauwelijks sneeuw in Lake Tahoe), dus zijn we maar enkele dagen naar Bora Bora geweest... om uit te blazen in het luxueuze Four Seasons Resort!

Kristel had een super-deal gevonden tijdens de laatste editie van Salon du Tourisme.

Enkele sfeerfoto's...

Overwater Bungalows Four Seasons Bora Bora

Four Seasons hotel

Bora Bora lagoon

De kinderen naar de Kids Club om te spelen, kajakken,...

Kid's Club

Kayak in Bora Bora

De Stand Up Paddle (SUP) surfing moesten we zeker eens uitproberen.

Stand up paddle

Ook het eten geven aan de duizenden kleurrijke vissen in de lagoon was populair bij de kinderen!

Tahiti package “Vacation Like a Celebrity”

Naar aanleiding van de vakantie van de Kardashians (=Amerikaanse versie van 'De Pfaffs') in Bora Bora dit voorjaar pakt Air Tahiti Nui uit met een speciale 'package' nl. “Vacation Like a Celebrity” : 6 dagen luxury Bora Bora met vluchten van en naar Los Angeles voor 2699USD

Vacation Like a Celebrity - ATN package

Niet dat ik grote fan ben van Kim Kardashian maar hun aanwezigheid aan boord van een Air Tahiti Nui toestel tijdens de uitzending van hun show (Keeping Up With the Kardashians) is toch mooi meegenomen reclame voor ATN!

Papeete - Tokyo

Eindelijk nog eens vlucht naar Japan... 't was al weer bijna een jaar geleden!

Tijdens de heenvlucht (TN87) kregen we een mooi schouwspel (Sint-Elmusvuur | Feu de Saint-Elme | St. Elmo's fire) te zien op de voorruit van de cockpit.

Sint-Elmusvuur

Dit natuurverschijnsel komt regelmatig voor bij ons, meestal in de buurt van onweer. Het statisch geladen vliegtuig komt dan in contact met onstabielere, vochtigere lucht waardoor (positief) geladen vonken 'weglekken' (ionisatie van de luchtmoleculen die dan licht geven) in de vorm van kleine bliksemschichten.
Zie ook deze fantastische foto op Airliners.net

Eénmaal aangekomen in Narita, was het vrijwel onmiddellijk tijd voor een aperitief in de Flyers Lounge. Hero's Grill House was helaas gesloten wegens een sterfgeval.

Flyers Lounge Narita
(vlnr Chisako, Vaiarii Collenot, Jan, Agnes Chantre en Olivier Lubrano)

Twee dagen later tijdens de terugvlucht vlogen we (overdag voor een keer!) vlak boven de 'Benedenwindse Eilanden' (les îles Sous-le-Vent). Helaas had ik geen betere camera bij... volgende keer beter.

Op de foto (hieronder) zie je onderaan Bora Bora, daarachter liggen de eilanden Tahaa en Raiatea, in de verte Huahine en aan de horizon ligt Tahiti, onze eindbestemming.

Bora Bora vanop FL390