A319

Laatste A319CJ trip naar o.a. Brussel

Na enkele dagen in midden- en Noord-Afrika rondgevlogen te hebben met een VIP-klant, besliste deze (onverwacht) om enkele dagen naar Brussel te gaan. Perfect! ;-)

Voor het eerst sinds het Sabena-faillissement (16 jaar geleden!), landde ik terug eens in EBBR/BRU, op de landingsbaan 25R.

Na 3 dagen en 2 nachten in België, was het tijd om terug te vertrekken met de ganse crew (en passagiers) richting nieuwe bestemmingen.

A319CJ crew

Een laatste afscheidsfoto met de ouders ;-)

UPDATE : Uiteindelijk bleek dit echter mijn allerlaatste trip te zijn op de A319CJ (want ik mag/moet naar de A380 verhuizen), wat deze 'tussenstop' natuurlijk EXTRA "speciaal" maakte!

Opleiding Airbus A319CJ

Drie jaar geleden gelanceerd, de Emirates Executive privéjet voor VVIPs, en vandaag start mijn opleiding om met deze ('corporate') Airbus A319 te gaan vliegen! De A319 is een iets kleinere versie van de (standaard) Airbus 320. 

CAE Emirates Airbus A319 simulator in DSO

Samen met 4 andere collega's (Engelsman, Italiaan en Amerikaan) gaan we een 2 weken durende opleiding krijgen (grondcursussen en simulator), gevolgd door een "vliegkamp" van een maand bij Air Arabia op hun Airbus A320s. Daarna vervoegen we 10 andere Emirates piloten van deze mini-vloot (van één toestel).

Hieronder een fimpje over de exclusieve privéjet van Emriates!

De standaard Airbus configuratie voor een A319 is 124 passagiers. Deze Emirates luxe-versie heeft amper 19 stoelen!

Emirates A319 Corporate Jet voor VVIPs

De Vice president van de Verenigde Arabische Emiraten (UAE), eerste minister van Duba,i His Highness Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, bezocht de nieuwe (en enige) Airbus A319CJ van Emirates.

Dit toestal, met 10 individuele "First Class" cabines, internet, vergaderruimte voor 9 personen en douche, zal exclusief gebruikt worden voor het vervoeren van VVIPs!

Het bewuste toestel (A6-CJE) zou een cadeau zijn van Airbus aan Emirates voor de vleugel-problemen van de A380.

Dit vliegtuig (en de VVIPs) "volgen" kan via flightradar24!

Vluchtje boeken? Dat kan via www.emirates-executive.com