Tips & tricks voor toeristen in Dubai

Plan je een bezoek of vakantie in Dubai? Of gewoon enkele uren op de luchthaven (DXB) in transit?
Hieronder enkele waardevolle tips en deals voor o.a. gratis wifi, goedkopere overnachtingen in hotels, toegang tot de lounges op de luchthaven, kortingen bij restaurants en bars, edm.

Deals in Dubai

LUCHTHAVEN

Op de Dubai luchthaven (DXB) krijg je één uur gratis wifi. Langer kan natuurlijk, mits betaling of via Boingo. Of via lounge toegang... maar dat is meestal enkel weggelegd voor de business & first class passagiers. Of toch niet?

TIP : Heb je een (bepaalde) kredietkaart dan kan je waarschijnlijk via LoungeBuddy of LoungeKey toegang krijgen tot de Marhaba lounge incl. onbeperkt wifi, drank en hapjes.
TIP : Via de Early Birds Have More Fun website krijg je per email allerlei kortingsbonnen (voor koffie, pizza, massage,...) toegestuurd die je onmiddellijk kan gebruiken op de luchthaven.

UPDATE (15/06/2018) : Gratis ijsjes deze zomer op de luchthaven van Dubai! ;-)

ONLINE (4G) in DUBAI

Helaas niet altijd eenvoudig (tenzij dure roaming), want om een sim-kaart aan te kopen heb je een Emirates ID (of resident visum) nodig. Echter...

TIP : De 3 mobiele operatoren van de VAE (Virgin, Etisalat en du) hebben elk een stand in de aankomsthal en bieden verschillende (pre-paid) producten aan voor toeristen (beperkt in tijd). Vergelijk de veschillende aanbiedingen bij aankomst en kies er het product uit dat jou het best uitkomt.

OVERNACHTEN

Er is enorm veel keuze in Dubai en Abu Dhabi qua overnachting, van super-luxueus tot een 'basis' hotel met bed en douche. Hoe vind ik nu de beste deals? De beste locatie? Wel...

TIP : Gebruik een aggregator zoals Hotelscombined of Booking.com om snel en eenvoudig prijzen te vergelijken en rechtstreeks te boeken!
TIP : Ook Airbnb is ook actief in Dubai en Abu Dhabi. Gebruik deze link en je krijgt tot 21EUR korting op je eerste booking met Airbnb.
TIP : Kijk ook de prijzen eens na via de app HotelTonight en gebruik de kortingscode JOTTENBOURG voor een bijkomende korting van 25USD 
TIP : Gebruik de "incognito" module van je browser (bv. in Chrome) om cookies, edm. tegen te gaan. Hierdoor kan je dag na dag de prijzen vergelijken zonder dat de website je eerdere zoekopdrachten kan bijhouden, en dus de prijzen opdrijft. Probeer ev. ook via een VPN of een Teamviewer-connectie "lokaal" te surfen, en je zal zien dat de prijzen voor hotels vanop dezelfde websites nogal kunnen verschillen van land tot land.

TRANSPORT

Naast de metro zijn vooral taxi's dé manier om Dubai te doorkruisen. Deze zijn relatief goedkoop en overal beschikbaar.

TIP : Ook Uber is beschikbaar in Dubai. Nog nooit Uber gebruikt? Gebruik dan deze link of promocode UBERJEANKE en krijg je eerste rit gratis (max 25AED).
TIP : Careem biedt een gelijkaardige dienst aan, en ook hier krijg je 30AED gratis via deze link, wanneer je Careem voor het eerst installeert en gebruikt.

RESTAURANTS en ATTRACTIES

Dubai is gekend voor zijn vele internationale restaurants, en natuurlijk de vele attracties voor jong en oud.

TIP : Gebruik websites zoals Visit DubaiGrouponCabone, Viator of YallaBanana om goedkopere deals (uitstappen, restaurants, attracties,...) vast te krijgen. Deze zijn meestal beperkt in de tijd, dus snel zijn is soms de boodschap. Lees ook telkens aandachtig de voorwaarden (data/uren, keuzes,...) om niet voor onaangename verrassingen komen te staan.
TIP : Ga je regelmatig uit eten? Dan kan The Entertainer (app of hardcopy) goedkoop uitkomen omdat je heel wat kortingen (2-for-1) in restaurants krijgt dankzij hun voucher-systeem.
TIP : Via de Guzzle app krijg je heel wat 2-for-1 deals in bars en restaurants (99AED voor toeristen, geldig voor 2 weken)

Wie heeft er nog tips? Stuur ze gerust door...

 

Comments

Ingediend door Griet Schotsmans op 9/11/2019

Dag Jan, ik ga mij eventjes voorstellen, ik ben Griet Schotsmans, de nicht van Ilse Ottenbourgh. Ik ben momenteel in Dubai op bezoek en wilde je graag een vriend en z'n vrouw voorstellen die ook in Dubai wonen en werken als luchtverkeersleiders. Zij heten Gino Vermaelen en Melissa Knops en zijn ook van Tienen afkomstig. Groetjes Griet

Ingediend door Jan Ottenbourg op 5/01/2020

Bedankt voor de info Griet!

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.