vakantie

Tips & tricks voor toeristen in Dubai

Plan je een bezoek of vakantie in Dubai? Of gewoon enkele uren op de luchthaven (DXB) in transit?
Hieronder enkele waardevolle tips en deals voor o.a. gratis wifi, goedkopere overnachtingen in hotels, toegang tot de lounges op de luchthaven, kortingen bij restaurants en bars, edm.

Burj Al Arab, Dubai

LUCHTHAVEN

Op de Dubai luchthaven (DXB) krijg je één uur gratis wifi. Langer kan natuurlijk, mits betaling of via Boingo. Of via lounge toegang... maar dat is meestal enkel weggelegd voor de business & first class passagiers. Of toch niet?

TIP : Heb je een (bepaalde) kredietkaart dan kan je waarschijnlijk via LoungeBuddy of LoungeKey toegang krijgen tot de Marhaba lounge incl. onbeperkt wifi, drank en hapjes.
TIP : Via de Early Birds Have More Fun website krijg je per email allerlei kortingsbonnen (voor koffie, pizza, massage,...) toegestuurd die je onmiddellijk kan gebruiken op de luchthaven.

ONLINE (4G) in DUBAI

Helaas niet altijd eenvoudig (tenzij dure roaming), want om een sim-kaart aan te kopen heb je een Emirates ID (of resident visum) nodig. Echter...

TIP : De 2 mobiele operatoren van de VAE hebben elk een speciale pre-paid sim kaart voor toeristen uitgebracht (du Tourist Plan en Etisalat Visitor Line) met naast (inter)nationale belminuten en SMSen, ook wat 4G mobiele data en enkele vouchers en kortingsbonnen voor o.a. restaurants, attracties, huurauto,...

OVERNACHTEN

Er is enorm veel keuze in Dubai en Abu Dhabi qua overnachting, van super-luxueus tot een 'basis' hotel met bed en douche. Hoe vind ik nu de beste deals? De beste locatie? Wel...

TIP : Gebruik een aggregator zoals Hotelscombined of Booking.com om snel en eenvoudig prijzen te vergelijken en rechtstreeks te boeken!
TIP : Ook Airbnb is ook actief in Dubai en Abu Dhabi. Gebruik deze link en je krijgt tot 21EUR korting op je eerste booking met Airbnb.
TIP : Kijk ook de prijzen eens na via de app HotelTonight en gebruik de kortingscode JOTTENBOURG voor een bijkomende korting van 25USD 
TIP : Gebruik de "incognito" module van je browser (bv. in Chrome) om cookies, edm. tegen te gaan. Hierdoor kan je dag na dag de prijzen vergelijken zonder dat de website je eerdere zoekopdrachten kan bijhouden, en dus de prijzen opdrijft. Probeer ev. ook via een VPN of een Teamviewer-connectie "lokaal" te surfen, en je zal zien dat de prijzen voor hotels vanop dezelfde websites nogal kunnen verschillen van land tot land.

TRANSPORT

Naast de metro zijn vooral taxi's dé manier om Dubai te doorkruisen. Deze zijn relatief goedkoop en overal beschikbaar.

TIP : Ook Uber is beschikbaar in Dubai. Nog nooit Uber gebruikt? Gebruik dan deze link of promocode UBERJEANKE en krijg je eerste rit gratis (max 25AED).
TIP : Careem biedt een gelijkaardige dienst aan, en ook hier krijg je 30AED gratis via deze link, wanneer je Careem voor het eerst installeert en gebruikt.

RESTAURANTS en ATTRACTIES

Dubai is gekend voor zijn vele internationale restaurants, en natuurlijk de vele attracties voor jong en oud.

TIP : Gebruik websites zoals Visit DubaiGrouponCabone, Viator of YallaBanana om goedkopere deals (uitstappen, restaurants, attracties,...) vast te krijgen. Deze zijn meestal beperkt in de tijd, dus snel zijn is soms de boodschap. Lees ook telkens aandachtig de voorwaarden (data/uren, keuzes,...) om niet voor onaangename verrassingen komen te staan.
TIP : Ga je regelmatig uit eten? Dan kan The Entertainer (app of hardcopy) goedkoop uitkomen omdat je heel wat kortingen (2-for-1) in restaurants krijgt dankzij hun voucher-systeem.
TIP : Via de Guzzle app krijg je heel wat 2-for-1 deals in bars en restaurants (99AED voor toeristen, geldig voor 2 weken)

Wie heeft er nog tips? Stuur ze gerust door...

Familietrip naar Parijs en Bretagne

Dankzij het winnen van een online wedstrijd van Airbus (#iflya380) konden wij met de familie (goedkoop) op reis naar Parijs, Bretagne en via België terug naar Dubai!

Om onze prijs in ontvangst te nemen werden we op de luchthaven van Parijs opgewacht en getrakteerd op een etentje.

iFlyA380

De volgende 2 dagen hebben we geprobeerd om zoveel als mogelijk van Parijs te zien (Notre-Dame, de Seine, het Louvre, Montmartre en Sacré-Coeur, de Eifeltoren, Arc-de-triomphe, Opéra, Châtelet-les-halles,...)

Daarna volgende een "rollercoaster" van afspraken met vrienden en oud-collega's in Parijs, Nantes en rond Lorient....

Met Agnès en Jean-Philippe (beiden ATN) in de Sheraton op de luchthaven

Bij Guy en Lilianne in La Baule (tegen Nantes)

Tussenstop voor en met de familie Dutertre in Lorient

Manu, Kristine, Anaïs en Délia aan het strand van Quiberon

Bij Sylvia, Arnaud en Antoine in Hennebont

Bij Stéphane, Patricia en Jérémy in Lanester

Tot slot spendeerden we nog 2 dagen in België met als hoogtepunten o.a. een reünie van het leger (TDLM), en onze vijfjaarlijkse fuif van de 'mannen van 1972'!

Het was een vermoeiende reis, maar blij van iedereen nog eens terug te zien! Volgende keer in Dubai?

Niagara, Montreal, Cape Cod en Boston

Onze jaarlijkse vakantie bracht ons dit jaar in Canada en het noord-oosten van Amerika.

We wilden absoluut langs Montreal gaan, maar vermits Emirates hier geen rechtstreekse vluchten naartoe heeft, beslisten we om via Toronto te gaan. Na een (dag)vlucht van bijna 14u vanuit Dubai, landden we in de vroege namiddag in Toronto, Ontario. Onze huurauto hadden we vrij snel te pakken en reden dan rechtstreeks door naar de Canadese stad Niagara Falls voor de eerste twee nachten in de Hilton.

Casino Niagara FallsNIAGARA FALLS

In de voormiddag bezochten we de Canadese kant van de Niagara watervallen...

Niagara Falls CanadaNiagara Falls Canada

... met natuurlijk een (nat) boottochje met de Hornblower op het programma.

Niagara Falls CanadaNiagara Falls Canada

In de namiddag verbeterde het weer een beetje en, na een relatief vlotte doortocht aan de grens, was het de beurt aan de Amerikaanse zijde van de Niagara Falls.

Niagara Falls USANiagara Falls USANiagara Falls USA

Later trokken we verder naar de Niagara Fashion Outlets Mall voor een eerste reeks (van vele) shopping trips en dinner bij Michael's in Little Italy.
De volgende dag stond er ons een lange rit te wachten naar Montreal via Syracuse, NY

MONTREAL

Nadat we uiteindelijk goed geïnstalleerd waren in ons Airbnb appartement (kort bij Rue Sherbrooke), kon het weekje genieten en rondwandelen beginnen (les Francofolies, le Vieux Port aan de St. Laurent rivier, parc Olympique en Biodôme, Mont Royal en l'oratoire Saint-Joseph, basilique Notre-Dame, Chinatown, ICAO headquarters en de verschillende universiteiten downtown). Ter plaatse spraken we nog af met een vroegere ATN collega en een ex-schoolkameraad van Sara.

Een 'hekel' punt in Canada echter : een pre-paid 3G/4G SIM-kaart vinden om data te hebben voor bv. een week. Een moeilijke opgave helaas.

Francofolies Montréal 2017Mont Royaloratoire Saint-JosephICAO HQNotre-Dame BasilicaVieux Port de MontréalParc Olympique

Na onze 'avonturen' in het Franstalige Canada vertrokken we opnieuw richting Amerika voor een 6 uur durende autotrip, naar Boston, Massachusetts.

CAPE COD & BOSTON

We kozen voor een Holiday-Inn hotel ten westen van Boston om als uitvalsbasis te gebruiken voor o.a. Cape Cod ('kaap van de kabeljauw'), het toeristische schiereiland voor de kust.

Super mooie huizen, leuke winkeltjes, aangename sfeer en uitgewaaide stranden herinneren we ons vooral van Woods Hole (het meest zuidelijke stadje met overzetboot richting Martha's Vineyard), Provincetown (de meest noordelijke stad bekend van kunstenaars en holebi's) en Cape Cod in het algemeen.

P-TownProvincetown

De laatste 2 dagen van de reis spendeerden we in downtown Boston met o.a. de Trinity Church, de Newbury winkel/wandelstraat, het MIT (Massachusetts Institute of Technology), het iconische Cheers restaurant/bar (bekend van de Cheers sitcom eind jaren '80), het Museum of Science, Massachusetts State House en natuurlijk ook een boottochtje.

Trinity ChurchState HouseCheers BostonMuseum of Science, Boston

Veel gezien en meegemaakt, veel kilometers gereden, zeer veel gestapt, (veel) gewinkeld, lekker gegeten, echt genoten.... Moe maar voldaan terug richting Dubai nu...

Huwelijksverjaardag in Valkenburg

Vijf-en-veertig (45) jaar getrouwd!
Om dat uitgebreid te vieren trokken we met de ganse familie naar het Nederlands Limburgse Valkenburg, bekend van o.a. de vele mergelgrotten en de unieke Kerstsfeer rond deze periode.

We verbleven in het Parkhotel en bezochten o.a. de kabel- en rodelbaan, Wilhelminagroten de Kerstparade.  

Familie fotoOma, Opa en de kleinkinderenDe "Ottenbourg"-skes

Nadien zakten we af naar de Kerstmarkt van Maastricht.

Om tot slot eens even te gaan (indoor) skiën in Landgraaf.

Snowworld Landgraaf

Prettig eindejaar!