Papeete

Twee gezagvoerders in Auckland

Vandaag op de agenda: Papeete->Auckland (6u10) en erna de terugvlucht. Auckland->Papeete (4u10).
Op de luchthaven van Auckland (NZAA/AKL) had ik met Patrick Pfeifer afgesproken, die net geland was van Brisbane!

Jan en Patrick in A340

Patrick (Amerikaan) is een collega boordcommandant (op B737 bij Qantas) die ik in 1993 leren kennen heb op de vliegschool in Scottsdale, Arizona. Zijn vrouw Jenny is Nieuw-Zeelandse en ze hebben 2 kinderen.

Charles Darwin opnieuw in Tahiti

Hondervijftig jaar na het verschijnen van het boek ‘On the Origin of Species’ van de Engels natuuronderzoeker, bioloog en geoloog Charles Darwin, vaart de Clipper "Stad Amsterdam" voor de Nederlandse televisie (VPRO) en Canvas de reis van de Beagle na.

http://www.youtube.com/watch?v=XT5kevWd0Yc

In zijn boek "De oorsprong der soorten" (1860) zet Darwin zijn beroemde evolutietheorie uiteen, volgens welke al het leven op aarde een gemeenschappelijke afstamming heeft en natuurlijke selectie het belangrijkste mechanisme voor het ontstaan van soorten en de aanpassing van soorten aan hun milieu is.

Tussen 15 en 26 november 1835 (tijdens de 2de reis van de Beagle), na 4 jaar onderzoek te hebben gedaan op de Galapagos eilanden, verbleef Darwin even in Tahiti "om uit te rusten"... Vandaag was de driemaster Stad Amsterdam enkele dagen in Tahiti (zie foto's hieronder) met aan boord o.a. de Vlaams bioloog en journalist Dirk Draulants (voor Canvas) en achter-achter kleindochter van Charles Darwin, de biologe Sarah Darwin!

http://www.youtube.com/watch?v=TdvRfoxqAUM

Onder zeer beperkte belangstelling voer het schip deze ochtend terug uit.

De reis gaat nu verder richting Sydney!

Meer foto's en interessante sites: