Twee Belgen
Met Belgische collega Werner Smolders (ex Thomas Cook) naar Warschau.
Emirates A330-200 (A6-EKQ)
Met Belgische collega Werner Smolders (ex Thomas Cook) naar Warschau.
Emirates A330-200 (A6-EKQ)
Once there were two aviators... going on a mission.
"The weather looks good at destination"
"Everything is correctly loaded. Let's go!"
Autopilot 2 engaged, cruising at FL380.
"OMG we got an engire fire on the number 3!"
"Mayday, mayday, mayday!"
Safe landing. Need some rest now...
Hieronder enkele Airbus A340 cockpit sfeerbeelden van een vlucht afgelopen week tussen Los Angeles (KLAX/LAX), Parijs (LFPG/CDG) en terug.
(Zonsopgang op FL 370 ergens boven de Atlantische oceaan)
(Opstijgen baan 09R/Y3 in CDG)
(Kort voor de landing op landinsgbaan 24R in Los Angeles (LAX))
Fotocredits: Eric Sanquer
Eerste vlucht na de vakantie (in België) was dit weekend van Papeete (Tahiti) naar Narita (Tokyo) en 2 dagen later terug.
Opstijgen gebeurde vrijdagochtend van op startbaan 04 in Papeete, waarna een bocht naar links namen (richting noord-westen) langs Moorea richting Japan voor een vlucht van 12u.
Het was zeer kalm op de luchthaven van Narita, want door de Ijslandse aswolk in Europa waren heel wat vluchten van en naar Europa geannuleerd. De vliegtuigen van Air France, Lufthansa, SAS, Alitalia, etc. stonden al dagen aan de grond.
De terugvlucht richting Tahiti verliep even vlekkeloos als de heenvlucht en eindigde in schoonheid met een mooie zonsopgang op FL390 (12km hoogte) en een "visual apprach" (nadering op zicht) over Moorea voor landingsbaan 04 in Papeete (PPT/NTAA).
Het leuke aan deze vlucht is het kruisen van de datumgrens (dateline) met als gevolg dat je (in lokale tijd) toekomt in Tahiti nog vóór dat je vertrokken bent in Tokyo (lees meer)!
Foto-credits: OPL Eric Sanquer (rechts op de foto) met een Nikon D700
Waar blijven ze het toch vandaan halen ;-))
Voor 11 september 2001 ging het wat gemakkelijker, maar met dit boekje "zou" je als passagier tot in de cockpit kunnen geraken tijdens een vlucht. ;-)
De Britse schrijver en gezagvoerder Ken Beere is intussen op pensioen na een carrière bij British Airways op B747.
De eerste versie van dit grappige boekje (64 pagina's) dateert van 1996, de laatste versie van 2006. Ik moet zo nog ergens een eerste exemplaar liggen hebben...
De Britse tabloids zijn er bekend berucht voor, maar deze keer speelt Het Laatste Nieuws het vuile spelletje mee...
Een artikel in het Britse News of the World (en integraal overgenomen door Het Laatste Nieuws) toont foto's van (waarschijnlijk) Peter Burkhill, de boordcommandant van de gecrashte Boeing B777-200 op de luchthaven van London Heathrow vorige donderdag, tijdens één of ander feestje.
Wat dat iemand in zijn of haar privé-leven doet (of niet doet) is toch voor zijn rekening. Aan de foto's te zien is het voor mij niet duidelijk dat het over stewardessen gaat, laat staan dat er daar iemand tegen zijn zin aanwezig is...
Feit is dat hij, door zijn job (goed) te doen (!), waarschijnlijk het leven gered heeft van 136 passagiers!
Waarom moet daar meer achter gezocht worden? Waarom moet hiervoor gegraven worden in zijn privé-leven? Sensatie? Wat is de nieuwswaarde hiervan?
Ik denk dat deze collega op dit ogenblik al genoeg kopzorgen heeft (choque, stress, verantwoording afleggen, onderzoek en resultaten afwachten, tijdelijke schorsing van het vliegen in afwachting van, mogelijke schadeclaims,...)?!
Waar gaan we naartoe in deze wereld...
En wat doen de piloten, die zich stierlijk vervelen, tijdens een 12u durende vlucht?
John Cleese en de mannen van Monty Python lichten een tipje van de sluier op. ;-)