The Police

The Police op TW Classic

Na de annulatie van het 2de concert van The Police in België, moest en zou het mij deze keer wel lukken op TW Classic.
Speciaal een vlucht naar Parijs aangevraagd zodat ik op 7 juni in België was. De dag erna vlogen we al terug naar Los Angeles... het zou dus een zware dag worden vandaag (King Of Pain).
Kristel (Every Little Thing She Does Is Magic) kon er deze keer helaas niet bij zijn (So Lonely), in tegenstelling tot onze uitstap naar Sydney.

Walter (Man In A Suitcase) had voor VIP-tickets (Spirits In A Material World) gezorgd waardoor ik er zeker van was om een geweldig optreden te zien (Walking On The Moon). Eindelijk!

Tegen 15u30 konden we al genieten van een zeer geslaagd optreden van één van de beste Belgische rockbands: The Scabs
Zij spelen trouwens nog 2 (bijna exclusieve) concerts deze zomer, waaronder op Suikerrock (Synchronicity)!

The Scabs

Na een voorgerecht en de hoofdschotel aan het wandelbuffet was het de beurt aan Iggy & The Stooges (Demolition Man). Ik ga er niet te veel woorden aan vuil maken want het was verschrikkelijk slecht (Don't Stand So Close To me).

Na het dessert was het dan zover (Bring On The Night)... het langverwachtte optreden van The Police!
Gelukkig waren we net op tijd een goeie plaats gaan kiezen vlak voor het podium, want Sting, Stewart Copeland en Andy Summers gingen een kwartier te vroeg van start (When The World Is Running Down, You Make The Best Of What's Still Around)!

The Police

Het optreden zelf kwam wat traag op gang (Tea In The Sahara), Sting had gelukkig geen stemproblemen deze keer (Canary In A Coalmine), maar met de geweldige klassiekers (Roxanne, Can't Stand Losing You en Every Breath You Take) maken ze mijn avond meer dan geslaagd!

The Police

Drie keer zijn ze moeten terugkomen (Next To You) van mij... ;-)

The Police

Merci nogmaals Walter voor de uitnodiging (Message In A Bottle), het was de moeite!

Zou ik nu nog proberen (Walking In Your Footsteps) om ze tijdens hun laatste optreden in New York te zien op 7 augustus in Madison Square Garden (The Bed's Too Big Without You)?

Dedoodoodoo Dedaadaadaa...

Concertverslag The Police (Sydney)

Na lang twijfelen hebben we uiteindelijk toch beslist om zonder de kinderen naar Syndey te gaan (voor het langverwachtte concert van The Police).

Roos kon 3 nachten bij haar tati (onthaalmoeder van de creche) slapen en overdag naar de creche zelf. Sara kon bij een vriendinnetje blijven slapen, terwijl ze overdag naar 't school werd gebracht.
Ook voor hen was het de eerste keer 'zo lang' alleen zonder mama (en papa) én in een vreemde omgeving.

Na een vermoeiende nachtvlucht zijn we dan 's morgens aangekomen in Sydney. Na een dut en snelle hap was het dan rond 16u al aperitieven in de kamer met de andere bemanningsleden die ook mee naar het concert gingen.

Ook Anne en Filip hadden tickets voor The Police en terwijl de anderen al naar het voorprogramma (Fergie) waren, zijn wij eerst nog iets (Japans) gaan eten.

Waarna we richting het ANZ-stadium (Olympisch dorp van de spelen in 2000) trokken. Eindelijk The Police (na annulatie in België)

Het stadium was voor ongeveer de helft gevuld (40.000 tickets) maar achteraan waren nog heel wat staanplaatsen vrij.
Onze zitplaatsen waren redelijk centraal gelegen voor het podium maar wat ver en hoog

Het concert zelf dan...

  • Om stipt 21u gingen de lichten uit en startte het concert met Message In A Bottle. De muziek stond slecht (weinig drum en bas) waar wij zaten en er was ook geen groot videoscherm! Ik vreesde al voor het ergste...
  • Gelukkig werd dit bij het 2de nummer (Synchronicity) onmiddellijk recht gezet en konden we de show wat beter volgen via 5 schermen.
  • Het geluid verbeterde naar het einde van het concert toe, maar haalde (helaas) nooit het gewenste niveau.
  • Wat volgde was een opeenstapeling van alle bekende nummers, met als (persoonlijke) uitschieters de combinaties van Every Little Thing She Does Is Magic en Wrapped around your Finger en Can't Stand Losing You en Roxanne.
  • De eerste bisnummers waren King of Pain, So lonely en Every Breath You Take. Daarna volgde nog een speed-versie van Next To You.

Al bij al waren we heel blij dat we ze (eindelijk) gezien hebben op deze Reunion Tour, alleen spijtig van het mindere geluid. Hopelijk wordt dit beter op 7 juni tijdens TW Classic 2008!

Nadien was er natuurlijk nog even tijd voor een terrasje op Darling Harbour!

Blog-meet in Sydney

We hadden eerder al eens afgesproken met andere expat-bloggers (Ann en Bert in Los Angeles en Ilse en Marcus uit LA maar in New York), maar ditmaal was het de beurt aan Anne en Filip in Sydney.
Oma en opa, nog steeds op vakantie in Tahiti, konden even op de kinderen letten waardoor Kristel met mij mee kon naar Sydney voor 2 nachten.

Op de agenda: wat uitrusten, wandelen, shoppen en op bezoek bij de familie Vanbeylen-Holemans (Filip, Anne, Rune, Luna en Senne) uit het Leuvense, maar sinds maart van dit jaar voor minstens 2 jaar in Australië (dankzij Alcatel-Lucent).

Anne Holemans en Filip Vanbeylen

Het was een aangenaam kennismaken met de vogels, (spring)muizen, buideldieren en ratten van St Ives... ;-)
Maar natuurlijk kwamen we voor een leuke babbel en een goei pint!

Volgende afspraak met Filip en Anne hopelijk voor The Police in Sydney op 24/01/2008!?

Linkdump

Intussen zijn we al terug in Tahiti...

Pierre in Tahiti op vlucht

Moorea Temae luchthaven

The Police 9/10 geannuleerd/annulé

Hier sta je dan...

In februari nog dolblij dat The Police terug samen is, in april nog in extremis tickets kunnen vastkrijgen voor het 2de concert in het sportpaleis van Antwerpen, maanden voorbereidingen en afspraken (o.a. ouders die naar Tahiti komen om te babysitten op de kinderen) en een reis van 18000km of 24u (enkele reis!) ten spijt:

Zanger Sting kampt met zware stemproblemen. Daardoor worden zowel het concert van vandaag in Antwerpen als ook dat van morgen in het Duitse Mannheim geannuleerd.

De ontgoocheling is groot. Shit, waarom net nu?!

Sting / The Police

De ganse wereld rondgereisd (48u in totaal) om net 24u in België te zijn voor het concert... langer kunnen we zelfs niet eens blijven... We zijn al bijna op terugweg naar Tahiti...

The Police op Suikerrock anders volgens jaar?!? Please.

Startschot wereldtournee The Police

Net als ik in Vancouver (Canada) ben voor onze halfjaarlijkse simulator-check (bij Air Canada), geven The Police daar vandaag de aftrap voor hun wereldtournee...

The Police in Vancouver, CA

Voor 20.000 toeschouwers maakten bassist/zanger Sting, drummer Stewart Copeland en gitarist Andy Summers hun comeback na hun afwezigheid van bijna 20 jaar.

Voor de fans leek het alsof ze nooit weggeweest zijn. Hun openingsnummer was 'Message in a bottle', de fans waren meteen enthousiast. Na concerten in dertien Noord-Amerikaanse steden, tourt het drietal in de herfst door Europa.

(De Standaard)

Gelukkig hebben wij al reunie-concert van The Police voor 9 oktober in het Sportpaleis in Antwerpen!