muziek

Een van de beste Suikerrock edities ooit!

Een totaal nieuw concept met een unieke citybeleving en muziek voor jong en oud, zorgden dit jaar voor 3 dagen feest en 2 uitverkochte festivaldagen in de Tiense binnenstad.
Eén van de beste Suikerrock edities ooit! Feel the vibe, taste the sweetness... 

Grote Markt Tienen tijdens Suikerrock

K3 op een overvolle markt

Feel the Vibe, taste the sweetness!

De medewekers van de "Digital Crew" gaven ook dit jaar weer het beste van zichzelf en zorgden voor de nieuwe Suikerrock website, overal internet & wifi tijdens het festival, beheer van medewerkers en toegangzones via het intranet, scanning van catering en duizenden foto's!

Digital Crew team 
(vlnr Jef, Roger, Geert, Luc, Bart, Gus, Marc en Jan)

Lees meer :

De 4Musketiers op de wei bij Madonna

Op deze Vlaamse Feestdag was Madonna (Queen Of Pop) te gast op de wei van Werchter voor haar "Sticky and Sweet Tour".
Natuurlijk konden de 4Musketiers (en hun wederhelften) niet ontbreken op dit concert, zelfs al moest ik daarvoor van L.A. komen en vlak na het concert terug richting Parijs...

Een verslag en foto's op proximusgoformusic.be, en dit is ook wat Kristel en ik er van vonden...

Maar laten we duidelijk wezen: de meeste nummers zaten veel te vol gepropt. En dat was niet echt bevorderlijk om wat vonken naar het sowieso al kleumende, wat oudere publiek te doen overslaan. Op de traditionele eerste rijen na bereikten de gensters de wei niet. Als je als entertainer besluit om van je oude hits (Into the Groove, Holiday, Dress You Up, ...) enkel remixes te spelen, gaat de herkenbaarheids- en meezingfactor meteen de dieperik in. Eigenlijk was het ronduit genant om vast te stellen hoe het eerste echt kippenvelmoment een Michael Jackson-tribute bleek.

Kende de regie van deze show geen uitschuivers, vocaal zat het niet snor: Madonna zingt helemaal niet zo sterk en in Ray Of Light zong ze zelfs helemaal vals.

The Police op TW Classic

Na de annulatie van het 2de concert van The Police in België, moest en zou het mij deze keer wel lukken op TW Classic.
Speciaal een vlucht naar Parijs aangevraagd zodat ik op 7 juni in België was. De dag erna vlogen we al terug naar Los Angeles... het zou dus een zware dag worden vandaag (King Of Pain).
Kristel (Every Little Thing She Does Is Magic) kon er deze keer helaas niet bij zijn (So Lonely), in tegenstelling tot onze uitstap naar Sydney.

Walter (Man In A Suitcase) had voor VIP-tickets (Spirits In A Material World) gezorgd waardoor ik er zeker van was om een geweldig optreden te zien (Walking On The Moon). Eindelijk!

Tegen 15u30 konden we al genieten van een zeer geslaagd optreden van één van de beste Belgische rockbands: The Scabs
Zij spelen trouwens nog 2 (bijna exclusieve) concerts deze zomer, waaronder op Suikerrock (Synchronicity)!

The Scabs

Na een voorgerecht en de hoofdschotel aan het wandelbuffet was het de beurt aan Iggy & The Stooges (Demolition Man). Ik ga er niet te veel woorden aan vuil maken want het was verschrikkelijk slecht (Don't Stand So Close To me).

Na het dessert was het dan zover (Bring On The Night)... het langverwachtte optreden van The Police!
Gelukkig waren we net op tijd een goeie plaats gaan kiezen vlak voor het podium, want Sting, Stewart Copeland en Andy Summers gingen een kwartier te vroeg van start (When The World Is Running Down, You Make The Best Of What's Still Around)!

The Police

Het optreden zelf kwam wat traag op gang (Tea In The Sahara), Sting had gelukkig geen stemproblemen deze keer (Canary In A Coalmine), maar met de geweldige klassiekers (Roxanne, Can't Stand Losing You en Every Breath You Take) maken ze mijn avond meer dan geslaagd!

The Police

Drie keer zijn ze moeten terugkomen (Next To You) van mij... ;-)

The Police

Merci nogmaals Walter voor de uitnodiging (Message In A Bottle), het was de moeite!

Zou ik nu nog proberen (Walking In Your Footsteps) om ze tijdens hun laatste optreden in New York te zien op 7 augustus in Madison Square Garden (The Bed's Too Big Without You)?

Dedoodoodoo Dedaadaadaa...

Concertverslag Youssou N'Dour

De meningen zijn wat verdeeld, en het zal wel weer aan ons liggen, maar wij vonden het concert van Youssou N'Dour op place To'ata in Papeete (Tahiti) maar "matig".

Amper 2000 à 3000 mensen voor een openluchtconcert in een 'stadion' dat minstens het dubbele aankan. De prijs (goedkoopste ticket was 3500XPF of 30,00EUR) zal er misschien ook wat mee te maken gehad hebben.
Enkele druppels aan het begin van de avond kon de sfeer echter niet drukken.

Youssou N'Dour in Tahiti

De avond begon (typisch) met een voorprogramma van lokale, Tahitiaanse muziek en dans. Daarna volgde het 'eigenlijke' concert. Het is duidelijk dat Youssou niet meer bij de top hoort... Zelfs het mooie en enige bekende nummer van de avond (7 Seconds) werd, door toedoen Youssou himself, naar het einde compleet naar de knoppen geholpen.

Het toppunt van de avond was misschien nog wel het unieke (geïmproviseerde?) samenspel tussen de percussionist/drummer van Youssou N'Dour (El Hadj Faye) en de Tahitiaanse mizikanten van Tamarii Tipaerui, die het voorprogramma verzorgden met lokale dans en muziek.

Youssou N'Dour in Tahiti

Denk dat ze in Tahiti nog niet echt veel concertjes gezien hebben...
Volgende keer beter! Ze zullen Clouseau ne keer moeten laten komen, of Praga Khan ;-)

Muziek op hotel

Wat zouden we zonder muziek zijn? Als achtergrond, om de dode momenten te vullen, onder vrienden,...
Hieronder een overzicht van programma's en website (sorry geen iTunes voor mij) die ik veel gebruik als ik (alleen) op hotel zit:

Wat en/of elke sites gebruiken jullie?!