St-Hilaire

Eerste schooldag

Gisteren was het de eerste schooldag voor Sara (CM1 = 4de leerjaar) en vandaag voor Roos (SM = 2de kleuterklas).

De schoolvakantie in Tahiti is namelijk heel anders ingedeeld dan wat we 'gewoon' zijn in België. De "zomervakantie" in juli-augustus (winter in Tahiti!) duurt amper 5 weken, daarentegen hebben ze wel 4 weken verlof bij Kerstmis en Nieuwjaar en 3 weken bij Pasen! Uiteindelijk even veel, maar wat anders ingedeeld...


(Sara en Roos met hun nieuwe boekentas, klaar om te vertrekken naar 't school)

De juf van Sara noemt Elleen en er zijn 6 klassen in CM1 in Saint-Hilaire, Faa'a!
Roos haar nieuwe juf noemt Anne-Marie en er zijn 5 SM-klassen op N.D.A. (Notre Dame des Anges) in Faa'a. Niet te geloven eigenlijk dat Sara bijna 5 jaar geleden hier ook voor het eerst naar de klas ging.

Schoolfeest Sara

Voor het jaarlijkse schoolfeest (kermesse) van St-Hilaire, de school van Sara, had men dit jaar gekozen voor een andere "formule".

I.p.v. 's morgens te beginnen met de optredens van elke klas, begon het dit jaar pas om 19u. Bijna 1500 ouders en symphatisanten waren aanwezig op deze "foiree". Tafels (van 8 personen) moesten gereserveerd worden en tijdens de dansjes werd er lokaal, Chinees eten geserveerd.

Nadat de eerste- en 2de leerjaren (CP en CE1) de revue passeerden (het wachten duurt soms lang)...

...was het rond 21u tijd voor Sara (CE2). Dit jaar geen locale dans of outfit, wel een modern hip-hop dansje in jeans!

De laatste klassen (CM2) hadden pas rond 23u30 gedaan, maar zo lang konden wij helaas niet blijven.

Klasfoto Sara - 3de leerjaar (CE2)

Naar jaarlijkse gewoonte (zie 2006 en 2007) hieronder de klasfoto van Sara in het 3de leerjaar (CE2) in Saint-Hilaire, Faa'a met juf Raita (zie eerste schooldag).

Klasfoto Sara CE2