Magda

Sheikh Zayed Grand Mosque in Abu Dhabi

Een bezoek aan de Sheikh Zayed Grand Mosque in Abu Dhabi levert altijd spectaculaire beelden op.

Deze moskee is de grootste van de regio, biedt plaats aan meer dan 40.000 moskeegangers en werd in 2007 (deels) gebouwd door de Belgische firma Besix. Je vindt er ook het grootste tapijt ter wereld (uit Iran) met een oppervlakte van 5627 m²! Het gewicht van het tapijt bedraagt 47 ton, waarvan 35 ton wol en 12 ton katoen. Er zitten circa 2.268.000.000 knopen in het tapijt. De moskee herbergt ook de grootste kroonluchter met een diameter van 10 meter en een hoogte van 15 meter.

Grand Mosque Abu Dhabi

Rondrit in California

Na enkel (verplichte) "uitrust"-dagen in Los Angeles, kon onze totaal onvoorbereide rondrit beginnen. Carpe diem!

SANTA BARBARA

Eerste stop was Santa Barbara op amper 2 uur rijden van Los Angeles.
Na een tochtje met de "family size" go-cart, stond een bezoekje aan de Santa Barbara Zoo gepland.

Santa Barbara Zoo

Vervolgens was het wandelen geblazen in de gezellige hoofdstraat (State Street) met al zijn winkeltjes en restaurants, met een winderig bezoekje aan het Courthouse.

SAN FRANCISCO

Tijdens dag 3 ging het alweer richting San Francisco via de bekende PCH of Pacific Coast Highway (Highway 1), maar eerst een kleine tussenstop in Aptos, voor een bezoek aan de zus van Magda.

Na aankomst in het frisse "Frisco" was een tochtje met de tram (Cable Car) en de Fisherman's Warf, met zicht op Alcatraz, de eerste uitstap. 

Fisherman's wharf San Francisco

De dag nadien vertrokken we voor een hop-on-hop-off bus tour om San Francisco te leren kennen. Gezien de koude en de wind bleek dit achteraf niet de beste keuze... Hieronder een foto van het bekende Lombard Street.

Na 2 dagen San Francisco zijn we dan via de 2 km lange, roodkleurige Golden Gate Bridge, die dit jaar zijn 75ste verjaardag viert, terug vertrokken.

Golden Gate Bridge

We dachten eerst via het Yosemite Park naar Mammoth Lake te rijden en daar te skiën, maar de weg was dankzij de sneeuw gesloten. Het begon al laat te worden, dus over naar "plan B": Fresno en daar overnachten.

FRESNO

In Frenso hebben we vooral gerust en gewinkeld, alsook een nieuwe kinderfilm meegepikt (Mirror Mirror).

BIG BEAR

Tenslotte zijn we dan, na een enorme hagelbui onderweg en een nachtje in San Bernardino, toch nog één dagje kunnen gaan skiën in Big Bear (Snow Summit)!

Roos in Big Bear

Iedereen blij!
Alhoewel... vakantie weeral voorbij ;-(