Taj Mahal in India bezoeken

Op weg naar Japan met VIP klanten, stopten we één dag in New Delhi, de hoofstad van India. Een bezoek aan de Taj Mahal, één van de 7 wereldwonderen, stond dan ook al heel lang op onze verlanglijst.

Na een veel te korte nacht besloten we om 's morgen heel vroeg met een chauffeur naar Agra te rijden, zodat we in de voormiddag de Taj Mahal konden bezoeken en in de namiddag terug in het hotel waren. Een 3u durende rit (enkele richting!) maar onze inspanning en geduld werden (meer dan) beloond!

De typisch Indische 'chaos' aan de ingang lieten niet veel goeds beloven, maar eens je door de hoofdingang het immense mausoleum van witte marmer te zien krijgt, valt je mond wel open.... 

Ingang Taj Mahal, Agra

Binnenkomst

Crewfie

Dit imposante monument-begraafplaats werd tussen 1631 en 1648 gebouwd door Shah Jahan, de vijfde heerser van het Mogolrijk, als eerbetoon aan zijn favoriete echtgenote.

De Mogoldynastie had de gewoonte om voor haar leden grafmonumenten in symmetrisch aangelegde tuinen te bouwen. Tuinen staan in de islamitische traditie symbool voor het paradijs en de Mogols poogden voor hun overledenen een hemelse woonplaats op aarde te scheppen.

Het mausoleum wordt geroemd om de volmaakt uitgevoerde symmetrie, de verfijnde decoraties in de vorm van kalligrafieën uit de Koran, de marmeren reliëfs en het ingelegde steenwerk en niet op de laatste plaats vanwege het subtiele lichtspel, dat het gebouw steeds een ander aanzien geeft.

Taj Mahal

Groepsfoto

Na een korte lunch was het weer tijd om 3u terug te rijden in de andere richting....

In toaal dus meer dan 6 uur in de auto gezeten, om amper 3 à 4 uur ter plaatse te zijn om de Taj Mahal te bezoeken. Zot zijn doet geen pijn, zeggen ze, maar ik zou het opnieuw doen! Het was zeker de moeite waard!

Comments

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.