RVI

Leven in... Tahiti!

Na het radio-interview in oktober (Jacques Brel vereeuwigd op Hiva-Oa) was het ditmaal de beurt aan Peggy Van De Velde (Radio Vlaanderen Internationaal) i.v.m. met ons "Leven in... Tahiti".

Opgenomen op de VRT in Brussel op 1 december en vandaag uitgezonden.

Jan Ottenbourg is van Tienen, maar woont met z'n vrouw en twee dochtertjes aan de andere kant van de wereld, op Tahiti. Jan was piloot bij Sabena, maar na het faillissement van die Belgische trots in 2001 moest hij een andere werkgever zoeken. Dat werd luchtvaartmaatschappij Air Tahiti Nui.

Toen hij ging solliciteren en werd aangenomen, moest hij er zelf een atlas bijnemen om te zoeken waar het paradijselijke eiland precies lag. In Frans-Polynesië dus. Het is het grootste eiland van de groep, beetje in de buurt van de beroemde Markiezen. Ze spreken er Frans, hebben Sarkozy als president en het is er prachtig machtig mooi.

De verhuis was niet zo'n grote verandering voor Jan. Hij blijft tenslotte de wereld rondvliegen. Hoewel hij er nu van profiteert om eens met vakantie te gaan naar Australië of Amerika. Dat kan niet zomaar als je in Tienen blijft.

Voor zijn vrouw en oudste dochter was de emigratie wel een hele ommekeer. Maar vrouwen staan hun mannetje en kinderen passen zich wonderbaarlijk vlug aan. De oudste spreekt vlot Frans en de jongste die op Tahiti is geboren, zingt Tahitiaanse liedjes waar ma en pa geen jota van verstaan.

Luister hieronder.

Dit interview vind je ook terug (als podcast en MP3) op de website van RVI.

En zaterdag 27 december wordt trouwens de eerste reportage (van 3) over Tahiti uitgezonden op één, Vlaanderen Vakantieland (Frans-Polynesië, op zoek naar het paradijs met Vincent)!
Zij waren in september bij ons langsgeweest (Reportageploeg Vlaanderen Vakantieland op bezoek).

Kijken dus!

UPDATE: Uitreksel eerste uitzending hieronder: