Kumtich

Sara en Roos enkele dagen naar school in Kumtich

Omdat we Roos eens verteld hadden dat Sara vroeger in België nog naar 't school gegaan was, wilde ze absoluut ook eens naar die school gaan...

In samenspraak met de directrice van de Vrije basisschool Vroenhof in Kumtich mochten zowel Sara als Roos dan de laatste 3 dagen voor het kerstverlof naar het (respectievelijke) 6de en 1ste leerjaar gaan. ;-)

En ze hebben ervan genoten! ;-)

Roos aan schrijfbord

Roos met de juf

Speelplaats Vrije Basisschool Kumtich

In de klas

Verrassingsfeest Kristel (35)

Kristel wist wel dat er "iets" gepland stond maar was helemaal verrast dat het vandaag was!

Via een speciaal aangemaakt email-adres ([email protected]) was iedereen opgetrommeld voor dit feest.
Alphonse (onze vroegere buur uit Kumtich) had ons zogezegd uitgenodigd om taart te komen eten voor hun huwelijksverjaardag. De "val" was gezet en Kristel is er helemaal ingetrapt... ;-)

Alle kinderen hebben zich kostelijk geamuseerd (ondanks de regenbui in de namiddag) en ook wij vonden het geweldig om ineens iedereen eens terug te zien!

Er was alleen wat eten te veel...

Definitief verhuisd in België

Het heeft lang geduurd, maar enkele maanden gelden hebben we dan toch de knoop doorgehakt en onze huishuur opgezegd in Kumtich. Via ERA Vloeberghs heeft het huis dan terug een tijdje te huur gestaan (zie detailfiche), maar na enkele bezoeken is het al terug verhuurd vanaf 16 april e.k.

Gisteren hebben we in extremis nog de allerlaatste kasten leeggehaald en de belangrijkste papieren veilig weggeborgen. Een mens houdt toch wel wat bij... Amai!
Vandaag kwam de firma Coppens uit Boutersem (meubelbewaring) dan alle meubilair verder inpakken en in een container steken (voor later).
Nu rest er enkel nog een laatste opkuis en de plaatsbeschrijving (vrijdag 13 april).

Nog dank aan onze ouders en schoonouders voor de hulp tijdens het inpakken en de verhuis.

Terug richting Tahiti

Zaterdagochtend (op Driekoningen) vertrekken we terug naar Tahiti. Van Kumtich naar Brussel, Parijs, Los Angeles en na één nachtje slapen verder naar Papeete. Maandag is het namelijk al terug school voor Sara.

De "vakantie" is weer veel te snel voorbij gegaan, nauwelijks de kans gehad om er eens even van te "profiteren", of even rustig op adem te komen.

Sara heeft het wel erg naar haar zin gehad deze keer:
- enkele dagen nog naar de school hier in Kumtich (zie post)
- gaan slapen en spelen met de grootouders, peter en meter
- spelen met vriendjes en vriendinnetjes (Femke, Anje & Sofie,...)
- lekker tafelen en hopen cadeautjes voor/met Sinterklaas, Kerstmis en Nieuwjaar
- allerhande aktiviteiten (zwemmen met de klas, ijsschaatsen in Haasrode, Samsom & Gert Kerstshow in Antwerpen, Technopolis in Mechelen, dagje naar de sneeuw in Nieuwpoort, naar de film Happy Feet kijken in de bioscoop,... )

Vrije Basisschool Kumtich

We zijn nog maar net goed en wel aangekomen in België of Sara was al naar haar vroegere school (Vrije Basisschool) in Kumtich.

Goed ingepakt voor de kou, hebben ze zich toch goed geamuseerd. Gisteren o.a. gaan zwemmen met de klas en vandaag, laatste schooldag, was het "kerstfeest"...


klasfoto 1ste leerjaar Vrije Basisschool Kumtich

Met dank aan juf An en directrice Hilde om haar weer enkele dagen te laten genieten. Van de aandacht, van haar vroegere school, haar vrien(innet)(d)jes