Gromit

Wereldreis van bijna 7 jaar ten einde

Bijna 7 jaar (!) heeft de wereldreis van deze Canadees-Duitse familie met 3 kinderen (Michael, Cornelia, Zoe, Maia, Liam) op hun Gromit-boot geduurd! Eindelijk zijn ze terug 'thuis'.... R.E.S.P.E.C.T.

Gromit boot in Bahamas

Sinds we hen de laatste keer gezien hebben in Huahine (Frans-Polynesië) in 2011, zijn zij langs Nieuw-Zeeland, Australië, zuid-oost Azië, Indië, Afrika en de Caraïben gevaren.

Zij die interesse hebben om het zelf eens te proberen... hun boot staat te koop!

Weekendje Huahine

Onze Canadese vrienden die we vorige zomer leerden kennen, vertoeven nog steeds in Polynesische waters.
Vandaar dit bezoekje aan hun boot in de lagoon van Huahine, één van de "benedenwindse eilanden", op half uur vliegen van Papeete.

We verbleven in Relais Mahana, helemaal in het zuiden van Huahine.
De kinderen hebben zich goed geamuseerd met de Gromits: zwemmen, wake-boarden, zeilen,...


(vlnr. Michaël, Cornelia, Kristel, Jan, Liam, Maya, Roos en Sara)

Met een mooie zonsondergang (achter Raiatea) als kers op de taart...

Dag 2 was cultureler en rustiger van aard... met een rondleiding en bezoek aan de bekende Maraes van Huahine ("l'île de la femme"), een parelboerderij, het dorpje Maeva, etc.

In de namiddag was er nog wat tijd voor snorkelen... en vissen eten geven.

Dag 3 was het dan 's morgens afscheid nemen van Alain & Any Grandpierre en met het ATR-vliegtuig van Air Tahiti via Moorea (zie foto) terug naar Tahiti.

 

Weer een vakantie die erop zit....

De Gromiteers op bezoek

Na een lange vakantie in België, is natuurlijk onze frigo in Tahiti leeg en dus staat een bezoek aan de Carrefour van Punaauia als eerste op het programma.

Toevallig maken we daar kennis met een Canadees-Duitse familie (Michael, Cornelia, Zoe, Maia, Liam) die met hun "Gromit"-boot een reis rond de wereld maken, en na de Galapagos-eilanden, nu in de haven van Taina liggen aangemeerd.
De kinderen (alsook de ouder) kunnen het goed met elkaar vinden, en afgesproken werd dat de kinderen eens een dag konden komen spelen bij ons.

 

Dinsdag worden we bij hen op de boot verwacht....