Enola Gay piloot gestorven

Kolonel Paul Tibbets (° 1915), de Amerikaan die op 6 augustus 1945 de eerste atoombom (Little Boy) boven Hiroshima dropte, is vandaag op 92-jarige leeftijd overleden in Ohio.

Paul W. Tibbets voor Elona Gay

Tibbets noemde de B-29 bommenwerper naar zijn moeder (1893–1983) Enola Gay. Dit toestel is trouwens te bewonderen in het National Air & Space Museum in Washington DC (zie uitstap).

Meer info over Tibbets en de Elona Gay: www.theenolagay.com

Comments

Ingediend door Kasaka op 2/11/2007

Iedere keer, dat ik dat vliegtuig zie (ben al meerdere keren bij het Air and Space museum geweest) vind ik het weer indrukwekkend. Gewoon het idee, dat dat zo'n enorme bom heeft geworpen! Hij heeft een rijpe leeftijd gehaald!

Mmm...daar heb ik toch wel een beetje een dubbel gevoel bij. We weten allemaal wat een ellende de atoombom heeft aangericht. Zijn slachtoffers was het niet gegund dat ze 92 mochten worden, en nog steeds worden er in Hiroshima misvormde kinderen geboren.

Ingediend door Hilde op 6/11/2007

Ik kreeg geen toegang tot je comments in de hieropvolgende blog (over Roos in heksenkleding), dus laat ik het hier maar even achter :Normaal toch dat ze vorig jaar lachte op de foto's en dit jaar niet : ze is toch een heks!!! Ze heeft haar kwaadste gezichtje opgezet voor de foto's... ;-)Groetjes,

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.