Internet via de kabel in 2009?

De president, Gaston Tong Sang, op bezoek in Frankrijk dezer dagen voor uiteenlopende besprekingen over de politiek toekomst van Frans-Polynesië, benadrukte nog maar eens de belangrijkheid van het wereldwijde optische glasvezel netwerk, waardoor Tahiti (eindelijk) via de kabel zou kunnen verbonden worden met de rest van de wereld op gebied van communicatie.

In Tahiti is alles wat communicatie betreft in handen van het staatsbedrijf OPT ("Office des postes et Télécommunications") en haar filiaal Mana ("Multimedia Advanced Network Application") voor wat het internet betreft.
Tot op heden loopt alle spraak- en data-verkeer nog via sateliet-verbindingen, en die zijn natuurlijk (relatief) traag en duur.
Om u een idee te geven:

  • het goedkoopste ADSL-abonnement (Man@ADSL) kost hier 92,00EUR setupkost + 42,00EUR/maand voor een 128Kbps download- en 64Kbps upload-snelheid en 2GB volume/maand.
  • Bij Belgacom heb je voor dezelfde prijs een ADSL Go met 4Mbps download, 256Kbps upload en 12GB volume/maand. M.a.w. zo'n 4 keer meer!

De besprekingen met Alcatel-Lucent zitten echter in een vergevorderd stadium en het netwerk zou midden 2009 operationeel al zijn (kostprijs ongeveer 77 miljoen EUR). Laat maar komen die high-speed internet!

Hieronder een zicht op het complexe glasvezel netwerk dat nu al op de bodem van de oceanen zit:

Alcatel Optical Fiber systems

Indrukkend, nee!? En dat zijn enkel de lijnen van Alcatel-Lucent!

Zoals je ook kan zien: de enige lijn die ook maar in de buurt van Tahiti passeert is die tussen Nieuw-Zeeland en Hawaï.

Comments

Ingediend door Hilde op 23/08/2007

Wij hebben van in het begin hier internet via kabel. Heerlijk! Geen telefoon die bezet is, heel snel en inderdaad relatief goedkoop!Hoop dat het snel voor jullie in orde komt!Groetjes,

Hebben jullie nu ook goedkope telefoontarieven naar Europa? Dat viel ons op in St.Martin. Vanaf de Nederlandse kant van St. Maarten betaal je gewoon veel meer als vanaf de Franse kant. Daar is een telefoontje naar Parijs gewoon een nationaal gesprek. Wij keken een beetje raar op van de creditcardafrekening dat we van Parijs naar Amsterdam gebeld zouden hebben!Dat internet bij jullie is inderdaad wel heel erg duur. Wij hebben hier ongelimiteerde FlatRate-internet met daarbij gratis bellen naar vaste nummers in Duitsland en daarnaast voor 3,95 per maand ongelimiteerd bellen naar de buurlanden (dus ook NL en B). Dat alles voor iets van 59 euro of zo per maand.

Ingediend door Sally op 26/08/2007

Dat kost inderdaad wel een aardige duit. In Brazilie was het overigens wel wat goedkoper en ietsje sneller maar toch ook niet je van het hoor. Wdb zitten we nu toch beter. Hoe doen jullie dat met skype dan?

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.