Bevallen in het buitenland

Tot voor enkele jaren zouden wij er nooit aan gedacht hebben om te verhuizen naar het (verre) buitenland, laat staan om ergens anders te bevallen dan in Tienen, of in België... maar de "omstandigheden" hebben er anders over beslist...

Niet dat we hier iets te kort komen of er rouwig om zijn (alhoewel we nog regelmatig mijmeren over 'den tijd dat Sabena nog bestond'), maar het verandert je leven toch 'grondig'! En de tijd vliegt snel! Intussen werk ik wel al meer dan 3 jaar bij Air Tahiti Nui, en zijn we bijna een jaar geleden verhuisd. Sara gaat hier naar 't school, praat al vlotjes Frans en heeft hier wat vriendjes. Kristel geniet van het leven hier, mist familie en vrienden in België en trekt zich op aan Sara en onze jongste spruit (één week oud al!).

Wat de bevalling betreft, hadden we ons mentaal voorbereid "op het ergste", maar achteraf gezien was dat helemaal niet nodig.
Goede verzorging, vriendelijke verpleegsters, alles voor 100% betaald door ziekteverzekering (Caisse de Prévoyance Sociale), goede dokters en specialisten (allemaal Fransen trouwens!), geen stress, alle (on)nodige medicijnen,...
De kliniek was een beetje 'verouderd' en de apparatuur misschien niet allemaal het 'nieuwste-van-t-nieuwste', maar over hygiëne of properheid, helemaal geen klachten!

Geen "Afrikaanse toestanden" dus... Gelukkig maar!

Comments

Reactie toevoegen

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.